Când toate se sfințesc prin apă plină de har

  • Biserica Ortodoxă sărbătoreşte, astăzi, 6 ianuarie 2013, Botezul Domnului. La Catedrala Patriarhală Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi. În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Preafericirea Sa a evidenţiat importanţa Botezului Domnului ca temelie pentru Botezul creştin: „Botezul se săvârşeşte în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh tocmai pentru că la Botezul Domnului în Iordan a fost prezent nu numai Fiul, ci şi Tatăl şi Duhul Sfânt””.
  • http://www.basilica.ro/_upload/img/2673_p17g7tobe3f8r12691s146cn185nb.jpg
  • Sfinţirea apei sau Agheasma are o veche tradiţie în Biserica creştină, iar în Constituţiile Apostolice sfinţirea apei este atribuită Sfântului Apostol Matia: „Despre apă şi untdelemn hotărăsc eu, Matia, ca să binecuvânteze episcopul apa şi untdelemnul, iar dacă lipseşte episcopul, atunci s-o binecuvânteze preotul dimpreună cu diaconul“ ”.
  • După o zi şi o noapte în care a fost depus la Cercul Militar Naţional, sicriul cu trupul lui Sergiu Nicolaescu, purtat pe braţe până la maşina mortuară de şase militari, a luat ieri dimineaţă drumul Crematoriului Vitan-Bârzeşti. Câteva zeci de minute mai târziu, cortegiul funerar intra, la cererea soţiei, pe uşa din dos a crematoriului, deschis ieri în mod special pentru ceremonialul de incinerare a regizorului şi transformat într-o veritabilă fortăreaţă. Zeci de agenţi de pază au fost “plantaţi” lângă gardurile exterioare, ca şi cum cineva ar fi vrut să pătrundă în incintă forţând intrările, iar interiorul clădirii a fost ocupat de 15 bodyguarzi aduşi de soţia lui Sergiu Nicolaescu. Aceştia din urmă au lăsat să se înţeleagă că sunt de la SPP şi le-au cerut puţinilor angajaţi care se aflau în clădire să le înmâneze, pe perioada desfăşurării ceremoniei funerare, telefoanele mobile, ca să nu existe posibilitatea fotografierii ori filmării tristului eveniment”.
  • Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă seară [5. 01. 2013], într-o intervenție telefonică la Digi24, că alegerile de la Consiliul Superior al Magistraturii, au fost „o mascaradă”, arătând că nu este deloc încântat că șefia CSM a fost preluată de un procuror, Oana Schmidt Hăineală”.
  • Radu Tudor: „Din dorinta de razbunare pentru faptul ca nu mai este la guvernare, Hunor ameninta USL cu presiuni internationale”.
  • PFP Daniel Ciobotea: „Îndată ce Mântuitorul Iisus Hristos a ieşit din apă a venit Duhul Sfânt peste El. Tot aşa şi noi, îndată ce am scos copilul din apa botezului îl mirungem. De asemenea, în aceeaşi oră îi dăm Sfânta Împărtăşanie, Trupul şi Sângele Domnului, pentru a arăta că el este membru deplin al Bisericii, Trupul Tainic al lui Hristos. Deci, Biserica Ortodoxă nu amână Botezul, Mirungerea şi Împărtăşania pentru o anumită vârstă a copiilor sub pretextul că ei nu înţeleg cum se săvârşesc aceste taine. Nici când avem 100 de ani nu înţelegem deplin cum se transformă pâinea şi vinul în Trupul şi Sângele Domnului, dar ştim că lucrările acestea sunt sfinte, arată iubirea lui Dumnezeu pentru noi şi sunt arvuna vieţii veşnice dăruită nouă în Biserică încă din lumea aceasta. Aşadar, botezăm copiii la 40 de zile, îi mirungem cu Sfântul şi Marele Mir şi împărtăşim copiii cu iubirea veşnică a lui Hristos arătată în Taina Crucii şi a Învierii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.