Toate sunt daruri de la Dumnezeu

  • Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 1.957.468 de cetăţeni români, dintre care 1.429.887 bărbaţi şi 527.581 femei, poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul. Din totalul româncelor, 369.219 se numesc Ioana, 140.333 – Ionela, 11.323 – Nela, iar 6.706 – Ionelia. Conform datelor furnizate de structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne, majoritatea bărbaţilor se numesc Ioan – 521.561, Ion – 418.448, Ionuț – 317.270, Ionel – 146.035, Nelu – 21.847 sau Ionică – 4.726”.
  • Actorul francez Gerard Depardieu a primit o ofertă neobișnuită din partea autorităților ruse, respectiv cea de a deveni ministrul regional al Culturii. Propunerea survine la scurt timp după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a înmânat acestuia pașaportul rus, ca dovadă că a primit cetățenia rusă”.
  • Noul număr prin care se poate suna la Protecția consumatorilor:
  • telefon
  • La şedinţa de vineri [4 ianuarie 2013] a CSM, Băsescu le-a cerut membrilor CSM „opinia” în legătură cu aplicarea articolului 134 din Constituţie în ceea ce priveşte numirea şefilor parchetelor. Pentru că el nu ştie la ce se referă. După ce a semnat, în 8 ani, peste 4200 de decrete prin care a schimbat sau a numit, în baza acestui articol şi a articolului 125, numirea sau schimbarea unor procurori şi judecători”.
  • Cu ironie și umor, Piersic a evocat la România TV un dialog pe care l-a purtat cu regizorul la înmormântarea lui Iurie Darie. „(…) M-a luat de braţ, s-a apropiat de urechea mea şi mi-a zis: „Ne vine rândul„. „Sergiule, nu spune aşa ceva”, a fost răspunsul lui Piersic.  „E o vorbă pe care soţia mea mi-a spus-o zilele astea: „Nu moare un actor decât atunci când îi moare ultimul spectator”, a lămurit maestrul. Florin Piersic și-a exprimat, de asemenea, regretul de a nu fi fost în țară la înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu, plecat fiind cu filmările. „Îmi pare rău că nu am fost aici în România că eram la filmări în Ungaria, pentru că aş fi avut ceva de spus, pentru că l-am avut aproape pe Sergiu Nicolaescu(…)””.
  • De Botezul Domnului în mai multe orașe ortodoxe ale lumii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *