Detaliile te fac atent

  • De la un coleg al meu, al că­rui tată era în relaţii mai strânse cu părintele, am aflat mai multe despre el. De pildă, că atunci când a fost pe Muntele Athos, trimis de mitropolitul Nicolae Bălan pentru a învăţa duhovni­cia din locul cel mai bun de că­lugărie, părintele Arsenie Boca a fost binecuvântat de Puterile cereşti cu ceva ce nu i se dă oricui. S-a dus acolo şi s-a rugat lui Dumnezeu şi Maicii Domnului să-i scoată în cale un călugăr de la care să înveţe adevărata călugărie. Şi Maica Domnului i s-a arătat, l-a luat de mână şi l-a urcat pe vârful Mun­telui Athos, unde i l-a înfăţişat pe Sf. Serafim de Sarov. Apoi Maica Domnului a dispărut. Părintele Arsenie s-a folosit de sfătuirea pe care a avut-o pe Athos cu Sf. Serafim de Sarov (născut 1759 şi trecut la Domnul în 1833), căci apoi s-au mai întâlnit de câteva ori”.
  • Eu pun însă şi următoarea problemă pentru situaţiile în care instanţa acceptă, în fine, eliberarea condiţionată, cele 30-60 zile petrecute în penitenciar în aşteptarea zilei fixate de calculator înseamă între 500 şi 1000 Euro cheltuieli suplimentare. Într-un an sunt zeci, sute de astfel de situaţii. Cine plăteşte sumele suplimentare determinate de lipsa de celeritate în examinarea cererilor? MCV-ul? Nu. Plăteşte guvernul şi, deci, plătesc contribuabilii români”.
  • Peste 200 de persoane s-au adunat duminică [13 ianuarie 2013], în Piaţa Universităţii, pe peluza din faţa Teatrului Naţional, pentru a marca un an de zile de la manifestările de protest împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a regimului PDL”.
  • NT ed. a 28-a Nestle-Aland e online.
  • Despre Sfânta Nina, cea întocmai cu Apostolii și Luminătoarea Georgiei.
  • Îmi pare rău să-i dezamăgesc pe cei care consideră că, renunţând la contestaţia în anulare, am făcut un „blat” cu Băsescu. Numai cei care nu mă cunosc pot să gândească în felul ăsta”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *