Termenii de comparație

  • O rusoaică deține recordul în lume la numărul de copii cărora le-a dat naștere. Este vorba de Valentina Vasiliev din Rusia. Deși numele femeii nu este confirmat oficial, în documentele vremii fiind trecut doar soțul acesteia – Feodor Vasiliev, recordul rămâne în istorie. Cei doi soți au trăit în secolul al XVIII-lea și au avut împreună 69 de copii: 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleți și 4 de qvatrupleti. Toți acești copii au fost născuți între anii 1725 și 1765. În total, femeia a  avut 27 de nașteri naturale, fără cezariană, fertilizare in vitro sau anestezie. Se presupune că 67 din cei 69 de copii au supravietuit”.
  • Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn să îndeplinesc cu loialitate funcţia de preşedinte al Statelor Unite, şi, prin toate mijloacele pe care le am la îndemână, să respect, să protejez şi să apăr Constituţia Statelor Unite”, a spus Obama cu mâna pe Biblie, la ceremonia de învestire. Printre cei prezenți la festivitate s-au numărat și foști președinți, precum Jimmy Carter și Bill Clinton, însoţit de secretarul de Stat, Hillary Clinton, ceilalți doi foști lideri de la Casa Albă, republicanii George W. Bush şi George H.W. Bush, lipsind de la ceremonie. Aproximativ 800.000 de spectatori au fost prezenți, luni [21 ianuarie 2013], în fața Capitoliului, unde 44 de lideri americani au jurat apărarea Constituţiei”.
  • Reacția pisicii…la primul contact din viața ei cu zăpada:

  • Distribuirea cardurilor de sănătate a fost amânată pentru al şaselea an consecutiv. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţa la sfârşitul anului trecut că începând cu data de 1 ianuarie 2013 românii vor intra în posesia cadurilor de sănătate. Deşi a trecut jumătate din prima lună a acestui an, niciun român nu a intrat în posesia vreunui card de sănătate. Motivul? Medicii de familie, responsabili cu distribuirea acestor carduri, după cum a anunţat CNAS-ul, refuză să le înmâneze românilor aceste acte pe motiv că se comite o ilegalitate. Pe de altă parte, reprezentanţii Casei spun că medicii nu comit nicio infracţiune, pentru că există o lege care îi protejează”.
  • Tezaurul de la Bulzeşti, descoperit de un oltean cultura
  • Muzeul Olteniei a intrat în posesia unui tezaur de monede de argint de 1806,74 grame din perioada lui Mihai Viteazul. Asta după ce un craiovean a găsit 1471 de monede în localitatea doljeană Bulzeşti, transmite corespondentul Mediafax. Directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, a anunţat luni [21 ianuarie 2013], într-o conferinţă de presă, că monedele au fost descoperite de craioveanul Dumintru Banţa, în comuna Bulzeşti, judeţul Dolj, în 5 ianuarie 2013. El a precizat că bărbatul a găsit monedele într-un sac de pânză, pe un câmp, la o adâncime de 50 de centimetri în pământ. “Este vorba despre o descoperire cu o importantă valoare numismatică, a treia descoperire de monede din zona Olteniei. Descoperitorul a respectat legea şi a predat monedele Direcţiei de Patrimoniu în perioada de timp pe care o prevede legea”, a declarat Florin Ridichie. Din cele 1.471 de monede de argint găsite de bărbat, 1.415 sunt monede turceşti, opt monede ungureşti, iar restul europene datând din perioada secolului al XVI-lea. Monedele europene provin din Polonia, Lituania, Spania, Franţa, Olanda, Lubeck, Saxonia, Nuremberg”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *