Mesaj final

 • Cedry2k, adică Marius Stelian Crăciun, s-a lăsat de hip-hop pentru că a devenit un ortodox conștient. Pe 14 ianuarie 2013 a scris un mesaj de despărțire pe Facebook./ „mi-am luat de curand un teren undeva in Muntii Buzaului si am de gand sa parasesc, cel putin pentru o perioada, Bucurestiul”.
 • Radu Tudor: „De mai bine de 48 de ore, exista avertismente oficiale privind viscolul si zapada ce vor cuprinde jumatate de tara. Ce credeti ca au decis cei din Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR)? Sa traga un chef pe cinste, undeva la munte. Spritul fusese planuit din timp, indivizii nu se puteau opri din cauza unui banal cod portocaliu”.
 • Consiliul Judeţean Vaslui a publicat pe site-ul instituţiei un document care atestă faptul că la sfârşitul anului trecut a eliberat un certificat de urbanism pentru Chevron România prin care aceasta primeşte dreptul să-şi amplaseze instalaţii de foraj şi să înceapă testarea subsolului din zona a două localităţi vasluiene. Practic, după afişarea unei atitudini oscilante în ceea ce priveşte exploatarea gazelor de şist, autorităţile statului au decis să apropie relaţiile cu americanii”.
 • Chicago
 • Incendiu stins cu greu…la -45 de grade Celsius.
 • Cinci preoți, printre care și Înalt Prea Sfinţitul Calinic, arhiepiscop de Argeş şi Muscel, au fost dați în judecată de către un avocat din județul Argeș, pe motiv că slujbele oficiate de aceștia nu au avut niciun rezultat, diavolii zburdând nestingheriți, în continuare, prin casă”. Sau despre cum preoții sunt văzuți ca „prestatori de servicii”, niște „angajați plătiți pentru profit” tipic mentalității postmoderne.

4 comments

 • Uluitor!

  Stirea despre preotii chemati in judecata de avocat pe motivul ca slujbele nu si-au atins scopul (cel urmarit de catre solicitant, fireste), este de-a dreptul halucinanta!

  Situatia in sine e de „rasu’ plansu'”; ceea ce ma mira insa este faptul ca onorabilul domn avocat nu s-a gandit sa incheie in prealabil un contract care sa prevada si eventuale despagubiri in caz de esec.

 • Sarut-mana, Parinte!

  In ortodoxie vorbim despre metanoia – innoirea mintii, o schimbare, o reorientare a vietii care insa porneste de la o viziune cu totul schimbata asupra relatiei dintre om si Dumnezeu precum si a relatiei dintre oameni.

  Orice concretizare in plan material are ca punct de plecare un gand.

  Dorinta de a face acel lucru.

  Nu degeaba spunea parintele Tadei ca asa cum ne sunt gandurile, asa ne este si viata.

  Vorbeam aseara cu baiatul meu despre examene, mai exact despre subiectele de la examene si atitudinea noastra fata de ele.

  „… daca mi-ar fi picat cutare subiect la examen, as fi obtinut o nota mult mai mare …” – ceea ce mie mi se pare o abordare total gresita.

  A cauta sa ma indreptatesc pe mine insami prin dezinteresul profesorilor fata de materia pe care o predau, prin nesansa unui subiect cunoscut, mi se pare a fi o eroare.

  Cu totul altfel ar sta lucrurile daca mi-as asuma in totalitate esecul, urmand ca data viitoare sa dau o atentie mai mare acelor subiecte pe care le-am crezut initial neimportante, pentru a le studia mai temeinic.

  La fel si in viata noastra de zi cu zi.

  In momentul in care ma agat de un subterfugiu, de un pretext, caut (si gasesc) un vinovat pentru micile mele neimpliniri, nimic nu se va schimba.

  Ba, din contra, se pare ca situatiile de acest gen se inmultesc, ca si cand cineva ar cauta sa-mi demonstreze ca am dreptate in felul in care gandesc.

 • La mare cautare sunt astazi asa-numitele tehnici de dezvoltare personala, NLP.

  Pentru ca oamenii isi cauta linistea in primul rand.

  Dar ei pun mare pret pe controlul asupra mintii, a gandurilor si, automat, asupra propriei vieti. Pornesc de la schimbarea mintii dar, din pacate, se orienteaza catre bunuri lumesti.

  Oricum s-ar numi ele: o mai buna comunicare intre oameni sau succes in plan personal.

  Inchid astfel cu buna stiinta un cerc in care devin captivi prin propria vointa dar fara a constientiza acest lucru.

  De fapt, experimenteaza o libertate controlata, ingradita.

  Pentru ca exclud cu buna stiinta pe Dumnezeu din viata lor.

 • S-a vorbit mult pe tema insemnului fiarei pe mana si pe frunte.

  Fara a dori sa intru in controversata discutie, a face si a obtine ceea ce-ti doresti – in plan material, mi se pare a fi o imagine mult mai sugestiva.

  Pentru ca apartii cu totul acestei lumi, al carei stapanitor nu are nimic de-a face cu Creatorul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *