Skip to content
Echilibrul de care avem nevoie
- În interviul de aseară, Prof. Adrian Năstase a dat dovadă de multă maturitate și echilibru. Cred că aceasta e consecința bună a trecerii prin tot felul de cataclisme personale.
- Ionuț Vulpescu: „Statul social înseamnă învățământ mai bun, îngrijirea sănătății, înseamnă grija față de familie, înseamnă reguli edilitare care să redea orașelor și satelor noastre o înfățișare civilizată, înseamnă o birocrație fiscală transparentă și eficientă”.
- Idem: „Se vorbește de „criza școlii”. În realitate, avem de-a face cu o criză a familiei, nu a școlii. Elevii petrec în școală 4-6 ore pe zi, cinci zile din șapte. În tot restul timpului, ei stau acasă, în familie, acolo unde ar trebui să învețe cei șapte ani de acasă. Noi am prăbușit autoritatea familiei și cea a profesorului. Pentru că îi salarizăm pe părinți cu 300 de euro pe lună, după care le arătăm copiilor la televizor o cu totul altă lume, pe care părinții nu le-o pot oferi, autoritatea părinților este la pământ. La fel, îi plătim pe profesori cu 200 de euro pe lună, îi controlăm și îi timorăm prin totul felul de politici, chipurile, de protecție a drepturilor elevului. După care huliganii îi batjocoresc în clase, îi umilesc cu banii părinților ș.a.m.d. Și mai vorbim de criza școlii. Eronat: este o criză a familiei, provocată de inechitatea socială, de decalajele de dezvoltare dintre grupurile sociale, de nefuncționalitatea statului social. Să ne lărgim, deci, orizontul gândirii sociale, politice și juridice”.
- Radu Tudor: „Interviul cu Adrian Nastase la Sinteza zilei a marcat si un record al audientei: minutul de aur a fost la 22, 37, cu un virf de 7,1 rating, ceea ce inseamna peste 850.000 telespectatori”.