Cum a fost la pârnaie (cap. 11)

Când Alexe a ieșit din pușcărie, nimeni nu dorea să vorbească cu el. Era un ciumat. Toți se fereau de el ca nu cumva să vină noaptea și să îi beregățească. Nu vorbeau cu el pentru ca să nu vină noaptea și să îi…

Dar el putea veni, noaptea, la ei…și dacă nu vorbeau ei cu el. Însă nu își puseseră problema și în acest fel. Preferau să nu-i vorbească…și să considere că, dacă nu-i vorbesc, el nici nu s-a întors…și nici nu există în comuna lor.

Fusese închis pentru viol.

Într-o noapte, mergea la pește cu Picu, erau pe câmp…și o fată tânără (așa spune el), blondă, se întorcea pe jos de la serviciu.

A trecut pe lângă ei…și lui Picu i-a venit ideea, ideea asta „fabuloasă”, ca să o violeze…

„Au muncit-o” câteva ore în liziera CFRului. Descrierile lui abundă de virilitate.

Numai că Picu a scăpat datorită lu ta-so, care îl cunoștea pe unul de la partid…sau de la securitate, pe când Alexe, om sărac, fără pile, a trebuit să plătească.

Însă când îi ceri date despre „ce i-au făcut ăia la bulău”, acolo, „așa cum se aude”, Alexe e evaziv. Îți spune ba că n-aveau mâncare, ba că gardienii erau corupți, ba că îi puneau la munci agricole.

Dar un unchi al lui, spune că a fost violat și el, tot la fel de sadic, cum o violase și el pe fată, noaptea…Că cei de la pușcărie așa procedează: îți fac ceea ce ai făcut și tu altora. Un fel de judecată pe tăcute

Mama Ioanei, a fetei violate (care avea 31 de ani atunci, era nemăritată, și era mai mare cu 5 ani decât Alexe și cam de-o seamă cu Picu), spune că a dat acatiste ca să moară la pușcărie. L-a și blestemat la Fana a lui Bold, i-a făcut farmece…

Petruța spune că Ioana ar fi rămas gravidă în noaptea aia, cu lună plină…Dar Tanța, mă-sa Ioanei, a negat din prima acest lucru și a făcut tot posibilul ca fata ei să-și facă un rost.

A pețit-o peste tot…și, în trei ani, i-a găsit un bărbat, care lucra tot la CFR și care a înțeles situația. Pentru că Tanța are o meliță și un du-te vino în explicații de convinge până și balaurii.

A venit primul copil, apoi al doilea. Fata blonduță, el mai molâu. Dar când a auzit că a ieșit Alexe din pușcărie…a simțit că ceva se întâmplă. Că se va întâmpla. Ceva rău. Pentru că frica lui a bântuit-o cei 10 ani, cât el a fost închis…uitase…dar apropierea lui…a scos la suprafață modul în care ei au torturat-o sexual.

Bărbații însă erau sceptici. „Dacă vrusese să nu fie violată, de ce a venit singură, noaptea, pe câmp? O femeie întreagă la minte nu riscă”. Însă Ioana era în schimbul trei, nu a avut ce face…

Pe de altă parte, Alexe nu mai dorea să se întoarcă nici mort la pușcărie. Și pe el îl traumatizase enorm. Lipsa oricărei intimități, barbaria unora sau a altora, mizerie, depravare…

Fusese violat prima dată într-un șopron al pușcăriei, când se întorcea de la cules de roșii. L-au prins 3 deținuți din camera 15 și l-au violat. Pedofili…

Pentru că erau mână în mână cu gardienii, nu s-a întâmplat nimic. Atâta timp cât era liniște…nimic nu se întâmplase.

Apoi a înțeles, că dacă nu se pune bine cu demenții, poate fi chiar omorât. Și a cedat și altă dată…dar în anumite condiții.

„Dumnezeu nu doarme”, mi-a spus el, când eu am vrut să deschis subiectul iertării păcatelor. Am înțeles că nu era gata să consimtă că trebuie să se spovedească, dar că a înțeles că a primit o pedeapsă spre îndreptarea lui.

Când ieși din lupta cu Dumnezeu…începi să vezi ce trebuie să faci cu tine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *