Catedrala din Urziceni a primit din Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina

primirea moastelor sf nectarie

Cu binecuvântarea și mijlocirea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor o delegație a Protopopiatului Urziceni a mers într-un scurt pelerinaj în Insula Eghina din Grecia în zilele de 24-25 septembrie 2013.

Preacucernicul Părinte Protopop Bogdan-Ionuț Stancu însoțit de Părintele Cocheci Constantin s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem Mitropolit de Hydra, Spetses și Eghina.

in Grecia

Chiriarhul locului a binecuvântat dorința credincioșilor din Urziceni de a avea încă un protector spiritual pe ocrotitorul Eghinei, Sfântul Ierarh Nectarie. Cu această ocazie Părintele Protopop a primit în dar o părticică din moaștele celui între sfinți părintelui nostru Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și un document de atestare.

Sfintele relicve au fost așezate în Catedrala din Urziceni duminică 29 septembrie 2013, eveniment la care au participat mai multi preoți din protopopiat și mulțime de credincioși.

moastele Sf Ierarh Nectarie in CAtedrala din Urziceni. sus

Timp de 40 de zile se va săvârși Sfânta Liturghie și Acatistul Sfântului Nectarie în semn de mulțumire pentru acest mare dar oferit.

racla cu moastele sf nectarie in catedrala din urziceni

Sfântul Nectarie Taumaturgul, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi de dată recentă, este cunoscut mai ales ca vindecător al uneia dintre cele mai cumplite boli: cancerul. El este grabnic ajutător tuturor celor care vin și se roagă cu credință înaintea icoanei sale și ale Sfintelor Sale Moaște. Biserica îl prăznuiește în fiecare an pe data de 9 noiembrie.

Îți mulțumim Sfinte Nectarie pentru această bucurie oferită credincioșilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în anul 2013, când se împlinesc 20 de ani de existență.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu,

Protoiereul Urzicenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.