Vorbiri de Facebook (vol. 1)

TPA 82. Vorbiri de Facebook, vol. 1

Cartea poate fi downloadată de aici.

item image

 Read Online
(11.8 M)PDF
(238.6 K)EPUB
Kindle
Daisy
(619.9 K)Full Text
(5.8 M)DjVu

All Files: HTTPS Torrent (2/0)

***

Fragmente din carte

*

Pag. 132-133: „eu sufăr de altceva: de faptul că firmele de cablu ne dau doar 60 de posturi…când ne pot da 60.000 odată…că totul e foarte ușor

*

Pag. 167: „Orice slujbă ortodoxă e o matematică superioară, adică e făcută cu multă tehnică compozițională și are multă teologie…și numai când cineva ți-o dovedește pas cu pas…poți să înțelegi acest lucru capital”.

*

Pag. 199: „capitalismul postmodern lucrează tocmai cu oameni mici, fără personalitate, cu indivizi fără scrupule, care să muncească numai pentru ca să se distreze o lună de concediu în Egipt sau pentru ca să își cumpere un apartament supermobilat într-o metropolă”.

*

Pag. 337: „Dacă îți place apa de la mal, care vara se transformă în bolercă…poți să rămâi acolo. Însă eu îți recomand să îți scrii opera în timpul vieții…și nu post-mortem”.

*

Pag. 339, nota 313 :

„Eu nu am afirmat vreodată că mă regăsesc…în numărul celor cu 100 de talanți primiți de la Domnul. Eu doar scriu ce cred că trebuie să scriu…fără să mă uit la faptul cum, cât, până unde, de ce sunt receptat sau nu. Și dacă aș fi avut doar un singur cititor…aș fi făcut la fel: aș fi scris, creat, comentat, discutat lucrurile în același ritm susținut.

Pentru că eu am scris peste 100 de cărți…mai înainte de a avea racordare la online și a scrie aproape zilnic online. Adică înainte de anul 2006…

Așa că eu nu sunt „produsul onlineului” sau nu sunt „produsul interacțiunii cu masele” ci un om constant în perimetrul creației, cu harul lui Dumnezeu, care făceam același lucru cu sau fără online. Numai că, fără online, nu aș fi ajuns la atât de mulți oameni în casă…ca acum.

Astfel cad insinuările neprietenilor mei că eu aș fi „nimfoman” după comentarii, downloadări, conferințe, ieșiri în public.

Din 2006 până în 2013 nu am avut nicio conferință personală în vreo localitate a României sau în afara țării.

Nimeni nu m-a invitat să țin o conferință și nici nu am căutat să provoc o astfel de întâlnire cu…publicul.

Pentru că nu am nevoie de ea…ca să scriu.

Dimpotrivă, dacă aș fi fost invitat să conferențiez de unul singur undeva…ar fi fost o muncă în plus. Pentru că trebuia să mai scriu o carte…pe care să o prezint publicului, nu?!”.

*

Pag. 355: „Socializarea se face prin dialog…și nu prin muțenie! Dacă doriți doar să vedeți cum vorbește un preot cu alții și nu doriți ca și preotul să vă audă vorbind cu el…vă vom șterge din lista noastră de prieteni după 3 zile din această clipă”.

*

Pag. 363: „Doamnă Adriana Popa, perorațiile mele de aici sunt fulgerătoare și însuflețite și prea inteligente ziceri în limba română făcute în fața autismului de Facebook”.

*

Pag. 376: „Jurnalul bun e ca salamul de la Tache Măcelaru…Nu e cum zice lumea…că știe să îl facă oricine…E o artă! E arta sincerității confesive”.

*

Pag. 493: „Papa Berney Foley: your in my heart & prayers!!! Miss you.

Dorin Octavian Picioruș: I work at my gift for you. Ie at my first book in English. I am at the final proofreading, I do not know how long…but my doctoral thesis will be a gift for you and for all English speakers. With all the blessing, dear Berney, and thank you that you wait for me more than my compatriots!”.

5 comentarii la „Vorbiri de Facebook (vol. 1)”

  1. Domnule Nicu,

   atunci când erați sănătos tun…v-a păsat de vreun bolnav?

   Sau cum de boala nu v-a învățat, că nu trebuie să fiți egoist, adică să nu veniți doar la cerșit…ci la dialog, dacă tot vă place să vă lasați mesajele în mediul online?

   Întrebări obiective…

  1. Domnule Gelu, vă invit pe Facebook…ca să mă uimiți cu câte știți, faceți, doriți!

   Dacă veniți…și îmi spuneți: „Părinte, eu sunt Gelu, cel care v-am comentat odată și bine!”, eu vă introduc în lista din Facebook, veniți, vorbim, și vă vedeți fața în volumul 2…aflat în lucru.

 1. Domnule preot, Dumneata exersezi o forma de narcisism pseudo-mistic, care dupa o varsta poate fi cu usurinta circumscris unor tipare nosologice bine precizate, si care presupune o multime de timp liber irosit. Oare nu a sosit timpul sa inveti o meserie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.