Cu pistoalele la vedere

 • Expresia „cu pistoalele la vedere” e soră „cu cărțile pe masă”. Hoții fură cu pistoalele la vedere, criticii literari vorbesc cu cărțile pe masă. Mai pe scurt: o mostră de transparență.
 • Când pistolul nu mai trage (în argou sexual) înseamnă că…bărbatul în cauză a devenit impotent sexual.
 • Dar există și…tragerea cu arcul sau…tragerea lozului câștigător. De unde expresia: „viața e o loterie”. O alegere continuă.
 • Mircea Vasilescu vorbește pe șleau despre târgurile de carte: „târgurile de carte de la noi sunt mai degrabă metode de supravieţuire. Cititorii se bucură că pot cumpăra cărţi cu preţ redus şi pot da ochii cu autorii, editurile se bucură că pot face vânzări bune”. Adică nu sunt un spectacol al bunăstării ci al supraviețuirii de talcioc.
 • De ce despre Maica Paisia…scrie lumea doar după ce moare? N-am știut de existența ei până la acest articol…deși a murit la 104 ani.
 • Cei muncitori, extraordinarii, Sfinții sunt ocultați…și ies în prim-plan oamenii divertismentului, ai vorbelor goale, „duhovniceștii” fără teologie, extremiștii fără bun simț.
 • De ce Anglia nu primește români la muncă…dar 30 de școli și universități din Anglia vor tineri români la studii? De ce nu-i vor și pe proști…în Anglia? Cu cât sunt diferiți proștii români de proștii englezi? Nu e prostul, oriunde ar fi el, tot prost?
 • Decanul Marius Cruceru cât și Alin Cristea, în discuții amiabile pe Facebook cu dumnealor…mi-au șters comentariile în timpul dialogului cu mine. Numai că ele, pentru cititorii fideli TPA, vor apărea în Facebook 2. Așa cum au fost…și după cum s-au petrecut lucrurile! Fără omisiuni, fără răstălmăciri, fără falsificări ale textelor. Facebook 1 e acesta!
 • Pentru că atunci când îți asumi discuții publice…trebuie să le porți cu responsabilitate.
 • Există pistoale cu gloanțe…și pistoale cu apă. Când cuvintele sunt gloanțe…ele ating ținta…dacă știi să ochești. Când pistoalele sunt cu apă…ele te stropesc în față…dar jetul nu ajunge la kilometri distanță. De aceea, în materie de scris, trebuie să ai lansator de rachetă, adică geniu…pentru ca să dai lovitura de succes.
 • Și Târziu cât și Codrescu au publicitat astăzi același eveniment. Motivul? Nu dragostea de FTO București, față de care au dispreț…ci pentru că invitatul e o carne de tun (pentru că e „preşedintele Comisiei episcopale de canonizare a noilor mucenici ruşi”, cum ne spune C. Târziu)…care pune presiune pe Sinodul BOR pentru canonizarea Sfinților români recenți. Adică publicitează…ideologic.

6 comentarii la „Cu pistoalele la vedere”

  1. Sperăm să fie așa, domnule Răzvan!

   Până atunci se produce doar exodul de creier românesc. Brațele de muncă ale oamenilor săraci sau cerșetorii români sunt ținuți în afara gardului.

 1. Părinte, consider că Claudiu Târziu și Răzvan Codrescu sunt oameni care merită respect.

  Ce e greșit în faptul că au publicat faptul că Ambrozie Iurașov vine să facă conferință în România?

  Scrieți: „care pune presiune pe Sinodul BOR pentru canonizarea Sfinților români recenți. Adică publicitează…ideologic.”

  Ce e ideologic aici?

  Iar BORu, spre deosebire de BORo, a canonizat mulți mucenici ruși care au murit în închisorile comunismului, pe când BORo n-a canonizat nici unul. Iubesc neamul românesc, politic nu sunt filorus, dar hai să fim obiectivi.

  1. Domnule Cristian,

   ideologia domnilor Târziu și Codrescu este următoarea: caută canonizarea Sfinților recenți nu pentru Sfinți (pentru că ar trebui să dorească canonizarea tuturor Sfinților români, de 2.000 de ani încoace, și nu doar a celor din ultima sută de ani)…ci pentru ca să „restaureze” legionarismul, să-l facă să fie prizabil la public!

   Asta vor toți extremiștii noștri recenți: o resemantizare/ o rescriere a istoriei în ceea ce privește legiunea lui Codreanu.

   Numai că nu legiunea i-a făcut duhovnicești pe oameni ci Biserica.

   Iar Biserica Ortodoxă Română, prin reprezentanții ei de la vârf sau de jos, care au avut, atunci, de-a face cu legionarismul…au acționat ideologic…și nu principial.

   De aceea, dacă cei doi și alții ca ei, ar dori să aibă proiecte teologice și culturale benefice pentru Biserică, eu le pot da câteva sugestii:

   1. o traducere critică a Sfintei Scripturi;

   2. o colecție patristică de amploare, de genul Migne, în română;

   3. să culeagă date despre Sfinții români din toate secolele și să publice tomuri serioase…și nu cărțulii de 100 de pagini;

   4. să facă exegeză pe textele Părinților…pentru ca nebuneala extremistă în România să fie mai mică.

   Canonizările, sfințirile de Biserică, sfințirea Mirului…nu sunt nici ale mirenilor și nici ale preoților…ci ale ierarhilor.

   Adică să facem fiecare ce trebuie să facem…fără să ne prefacem că avem alte „atribuții” în Biserică.

 2. Părinte, când e vorba de Mișcarea Legionară istoria trebuie rescrisă deoarece cea prezentată în manuale și anumite cărți este greșită.

  Eu doresc canonizarea sfinților români inclusiv deoarece ar reabilita în oarecare măsură Mișcarea Legionară.

  Sigur că fără Biserică nimeni nu devine sfânt, dar ML a avut totuși un rol important în sfințirea mai multor oameni.

  Spre deosebire de majoritatea partidelor politice din România și din lume, Garda de Fier a pus accentul pe spiritual, a considerat că spiritualul este superior materialului inclusiv în politică.

  Legionarii posteau, se rugau, mergeau la biserică, iar Căpitanul îi îndemna pe legionari ca în post să se abțină de la distracțiile lumești și să se concentreze pe rugăciune. Personalități importante ale neamului nostru care au fost legionari sau au avut legături cu Legiunea, ca Mircea Eliade, Petre Țuțea, Părintele Gheorghe Calciu, ÎPS Bartolomeu Anania, Valeriu Gafencu, Dumitru Bordeianu, au criticat Legiunea pt excese, dar n-au condamnat-o, nu s-au debarasat de ea.ML poate fi comparată cu Mahatma Gandhi, pe care Sf. Nicolae Velimirovici îl lăuda pentru faptul că, deși păgân, folosea în lupta politică arme duhovnicești: rugăciunea, tăcerea, postul.

  Sf. Nicolae considera că Gandhi este un semn pt politicienii europeni și americani care le spune ce arme trebuie folosite în lupta politică.

  Eu cred că dacă tinerii ar vedea partea luminoasă a ML ar fi impresionați și văzând aceste modele unii se vor umple de zel și vor dori să le urmeze.

  Mai multe informații despre falsuri istorice anti-legionare aici: http://foaienationala.ro/tag/miscarea-legionara

  1. Eu vreau ca tinerii să trăiască în lumea lor, cea de azi, și să lase fantasmele trecutului în urmă!

   La fel vă doresc și dumneavoastră, domnule Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *