Manipularea „cu folos”

După 7 ani de online, decanul Marius Cruceru mi-a răspuns la întrebarea legată de evanghelizările sale ilegale din România, numite pe la noi și: prozelitism.

Aici e fila video…și la minutul 35-36 spune: „De aceea am spus deseori lucrul care supără pe unii…că evanghelizarea e, de fapt, o formă de manipulare. Noi, creștinii, încercăm să vă manipulăm fără rușine! Pentru că e spre folosul dumneavoastră…”.

Însă, domnule decan Marius David Cruceru, prozelitismul e o încălcare nesimțită a dreptului omului de a decide ce credință vrea!

Dumneavoastră nu îi ajutați să aleagă…ci îi forțați să aleagă ceea ce vă aduce profit material.

Manipularea e tot la fel de „soteriologică” ca și violul.

Pentru că și violatorul poate invoca, tot la fel de bine ca și dumneavoastră, că „a iubit-o” pe tânără…și nu i-a devastat intimitatea.

Manipularea dumneavoastră se face cu produse, cu bani, cu locuri de muncă, cu excursii, cu premii, cu brațe de muncă pentru a le face case, adică nu cu teologie!

Tocmai de aceea pe dumneavoastră, pe blogul dumneavoastră și pe Facebook, și pe Twitter, și pe You Tube, nu vă interesează să le spuneți în ce credeți, care e teologia dumneavoastră…ci să „îi ademeniți” (un alt verb folosit în predica citată mai sus) la bisericile dumneavoastră ca să cânte la instrumente, să învețe să citească sau să învețe cine mai știe ce meșteșug practic.

Tinerii dumneavoastră îi manipulează pe tinerii ortodocși de vârsta lor pentru a-i aduce la adunare.

Cei mai în vârstă la fel.

Dumneavoastră nu mai spun: sunteți tatăl manipulatorilor de orice vârstă.

Diferența dintre dumneavoastră și cei care fac trafic de carne vie nu e decât aceea că dumneavoastră nu îi duceți „la produs” ci în Iad, separându-i de Biserica lui Hristos.

Vă mulțumesc că mi-ați răspuns, chiar și peste 7 ani, la întrebarea: ce înseamnă „evanghelizare”!

Evanghelizarea baptistă = manipulare nesimțită…în defavoarea mântuirii oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.