Skip to content
Cu februarie la rever
- Astăzi, 1 februarie 2014, intră în vigoare noul Cod penal. Însă peste 6 zile va fi modificat.
- Declarația comună a PFP Ioan al Antiohiei și Kirill al Rusiei. „Noi respingem orice tip de extremism și de discurs care instigă la ură”.
- Arhiva revistei Teatrul în Scribd. Documente despre teatrul românesc.
- 39 de lucruri speciale despre România. Printre care: România e a 9-a țară în lume la producerea vinului, castelul Peleș a fost primul castel electrificat integral din Europa, iar Casa poporului e a doua mare clădire a lumii după Pentagon.
- O scrisoare a lui Eminescu păstrată în arhiva Părintelui Vasile Oltean, la Brașov.
- Memorialul Ipotești. Centrul național de studii Mihai Eminescu. Vizite și cazare.
- Marioara Murărescu, prezentatoarea TV a Tezaurului folcloric, a murit joi, 30 ianuarie 2014, la vârsta de 66 de ani. Mai multe date aici.
- Manuscrisele cu prețuri mari.
- De ce femeile se apucă de filme porno? Le place să facă sex, vor să devină „puternice” și cunoscute, sunt plătite exorbitant de bine.
- Nicolae Manolescu: „am încasat o singură dată în 23 de ani un avans, iar de plătit mi-au fost plătite parţial cinci sau şase cărţi şi integral una singură („Istoria critică“) din peste 20. Cu aceeaşi excepţie, nu mi s-au comunicat niciodată nici tirajul, nici exemplarele vândute”.
- Muzeul memorial „Liviu Rebreanu” din Năsăud. Însă Ilderim Rebreanu, nepotul său, a făcut un muzeul dedicat lui Rebreanu și în com. Bogdana, jud. Teleorman. Pe când, în București, în zona Cotroceni, există alt muzeu memorial dedicat lui Rebreanu.
- Despre Liviu Rebreanu, Ilderim Rebreanu, nepotul său, a scris o carte în 4 volume: Spectre în labirintul uitării. Aveți aici o poziție critică vizavi de ea, a lui Constantin Cubleșan. Și aici un blog, despre unde au fost lansate volumele. Prefața primului volum…și cărțile însumează peste 2.000 de pagini.
- Insecte, animale și păsări care se confundă cu mediul unde trăiesc.
- Pagină de prezentare a Părintelui Doru Costache.
- Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Timotei se află în Italia, la Termoli.
- Teologi ortodocși (sec. 20-21). Fotografii.
- Fotografii de la 1844 cu Ierusalimul. Primele pe care le avem. Făcute de fotograful francez Joseph-Philibert Girault de Prangey.
- Acest portal a costat România peste 8 milioane de euro…și el nu are conținut nici de 1.000 de lei.