Admirația anticipată duce la unitate

Pr. Prof. Acad. Dr. Wilhelm Danca© Foto: Ziarul de Roman.

În articolul de față este interviul cu Pr. Prof. Acad. Dr. Wilhelm Dancă (teolog romano-catolic), pe care l-am făcut astăzi, 3 aprilie 2014. La Facultatea de Teologie Romano-Catolică din București.

Interviul este în format audio, 1. 01. 57 minute, 14, 4 mb.

Îl puteți audia și downloada de aici.

*

CV-ul Pr. Prof. Acad. Dr. Wilhelm Dancă

Nume: Dancă

Prenume: Wilhelm.

Adresă: 19, Str. Gen. H.M. Berthelot, 010164, București – Sec. 1, România.

Email: wilhelm.danca@gmail.com.

Naționalitate: română.

Data nașterii: 18 mai 1959.

Funcții și responsabilități: Decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din București începând cu anul 2012 ¦ Rector (2001-2011, Institutul Teologic Romano-Catolic, Iași) ¦ Profesor universitar (2004-2012, Institutul Teologic Romano-Catolic, Iași) ¦ Profesor asociat (2005-2001, Facultatea de Filosofie, Universitatea ”Al. I. Cuza”, Iași) ¦ Conducător de doctorat (din 2005, Domeniul Filosofia religiei, Facultatea de Filozofie, Universitatea ”Al.I.Cuza”, Iași) ¦ Conferențiar (1999-2004, Institutul Teologic Romano-Catolic, București) ¦ Lector (1996-1999, Institutul Teologic Romano-Catolic, București) ¦ Jurnalist la Radio Vatican (1993-1995, Radio Vatican, Cetatea Vaticanului) ¦ Paroh (1989-1991, București) ¦ Vicar parohial (1987-1989, Piatra Neamț) ¦ Vicar parohial (1986-1987, Nisiporești, jud. Neamț).

Doctoratul: Universitatea Pontificală Gregoriana (Roma, Italia) (1980-1986).

Limba maternă: româna.

Limbi străine: italiană, franceză, engleză, germană, latină și greacă.

Competențe sociale: Am muncit în echipă, sunt sociabil și animat de spiritul european și civic pe care l-am dobândit în anii de formare în România și în Italia.

Competențe și aptitudini organizatorice: Am proiectat, organizat, desfășurat, evaluat și auto-evaluat activități pastorale, artistice, didactice și științifice; am dobândit aceste competențe în parohiile unde am lucrat ca vicar sau paroh, la postul de Radio Vatican din Roma, Italia, în Institutele Teologice Catolice de la București și Iași, în Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea București.

Competențe și aptitudini tehnice: Folosesc mijloacele tehnice actuale: tabletă, laptop, videoproiector, dvd, aparat foto.

Competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului: Folosesc PC și am învățat să lucrez la calculator în 1993, la Radio Vatican. De atunci încoace îl folosesc mereu pentru activitățile didactice, corespondență, scris.

Competenţe şi aptitudini artistice: Am învățat să cânt la orgă, voce solo și în cor, să recit, să interpretez un rol în anii de formare la liceu / Școala de Cantori din Iași, la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași între 1976-1986.

Alte competențe și aptitudini:

1. Comentator tv/radio. Știu să comentez evenimente pastoral-liturgice televizate sau radiodifuzate. Am învățat lucrul acesta la Radio Vatican între 1993-1995.

2. Scriitor. Am o anumită îndemânare pentru scris, atât lucrări științifice în filozofie sau teologie, cât și într-un limbaj pentru publicul larg. Am dobândit această însușire prin pregătire profesională și prin lectură. Am mai multe cărți premiate la saloane de carte internațională.

3. Expert-evaluator. Competența în domeniul didactic, de cercetare științifică și în domeniul publicistic am dobândit-o printr-o continuă pregătire profesională.

Dețin permis de conducere categoria B.

Sunt membru al comisiei teologice din cadrul CNATDCU a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, din 21 februarie 2011.

Am publicat 9 cărți de autor, 2 cărți ca și coordonator și 3 cărți ca editor sau curator; 119 articole și 68 de studii de cercetare științifică. Am coordonat 25 de numere din revista Dialog teologic, în calitate de redactor coordonator.

Din 2008, sunt reprezentantul european regional al Centrului de Studii pentru Valori și Filozofie din cadrul Universității Catolice a Americii, Washington D.C.

Din mai 2011, sunt președintele Societății Internaționale Toma de Aquino, filiala română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *