Rugăciuni de dezlegare până la al 7-lea neam

O trecere în revistă a unor căutări recente de pe TPA. Pentru că a-ți cunoaște cititorii înseamnă a ști pe ce dai orzul…

Pentru că nu știu ce-i cu Idem și când se scrie Ibidem…lumea caută articolul de aici.  Și căutând dicționare lingvistice ortodoxe…a ajuns aici.

Despre sincronizare, Macedonski, rugăciunea lui Calvin, Arghezi și dorința de revelare a lui Dumnezeu. Cu întrebarea „cât timp se ține doliu în piept” s-a ajuns la articolul: Înmormântarea ortodoxă.

O altă întrebare „esențială” a fost: „De ce se tămâiază mormintele?”. Ce am scris pe TPA despre Dr. Cristian Bădiliță?   Prin tastarea „valer bel” s-a ajuns la cărțile unei familii de scriitori. Mulți au căutat „biblia satanică în română pdf”…pe care au downloadat-o de 2. 264 de ori. Tradusă ca auxiliar al cărții Lumea postmodernă și depersonalizarea omului, care a fost downloadată de 462 de ori, în mod direct și, mai ales, în mod gratuit.

Nu știu cine este „Viorel Niță” dar s-a căutat la mine un poem de-al său. La fel, dacă am „recenzii” de Pr. Nicolae Achimescu, s-a intrat pe „preotul David Antim” aici, ce am scris despre pastorul Vladimir Pustan, s-a căutat „dicționar cuvinte arhaice” și s-a ajuns aici. Însă ideea unui Dicționar de cuvinte arhaice românești e un proiect de cercetare foarte bun, pentru cineva la lingvistică.

Din nou întrebare despre doliu. Cât se poartă doliu la ortodocși? O întrebare de la Cluj-Napoca. La cursul de limbă ebraică s-a intrat „din întâmplare”. Nu zice nimeni „mulțumesc”…dar și-l ridică „în liniște”. Căutând „replici arogante” a ajuns la articolul: Schimb de replici.

Pentru scrisori de iertare. Autorul și biografia. Un poem de Macedonski, „teme și motive în poemul Piano de Bacovia” pentru ca să copiem pentru română. Pentru că, dacă copiem la română și trecem, nimeni n-o să-și dea seama că nu avem cultură „generalistă”.

E nevoie și de „cărți pr.Tache sterea” pe gratis, „asmodeu în talmud”, despre tradiționalismul lui Coșbuc, „polemici” cu Sorin Lavric, „veniți după mine tovarăși comentariu literar”…pentru că bacu ne strânge cu ușa.

Mai multe persoane au fost interesate de „strigăturile românești”. Că ce-și strigă românul cu gura lui e bun strigat. Documentul de la Ravenna. Căutându-se „rugăciuni de exorcizare” s-a ajuns la cea a Sfântului Ambrozie.

S-au căutat și „doru costache”, „permis auto bulgăresc”, „adrian popovici istorie”, „băiat de la teologie înmormântat”, „preot doctor ispas gheorghe”, „cutremurul din 2011 din japonia”, „emanoil băbuș”, „ips gherasim mort”, „predici pentru ultima vreme”, „predică PF Daniel la Duminica Mironosiţelor 2009”, „corneliu c. simuț”, „câte colivi se fac la înmormântare”, „The Last Judgement (detail of a man being eaten by a monster)”, „Kraiopoulos my soul pdf”, „pr. florin spanache”, „corina negreanu”, „conceptul de filioque”.

O întrebare din 5 mai 2014: „cine vine in locul ips gherasim cristea”? Insistăm: „O pogorâre la iad – Despre perversiuni şi păcate în general online reading”, „diaconița fivi”, „spatharocubicular”, „patriarhul iustin marina preot ilie georgescu”, „ce însușiri le atribuie poetul codrilor când spune: plâng codrii cei lipsiți de voi”, „Gomboș. ro”, „sf chiril lucaris”, „pr. costea tanasache cv”, „comentariu la poezia pauni verzi”, „rolul icoanei in biserica ortodoxa”, „george remete pdf profesor”, „explicarea titlului epilog la lumea veche nichita stanescu”, „discurs banchet clasa a 8 a”.

Din ultimele 3 zile: „rasarit de ion barbu comentariu”, „ziaristul ciachir”, „pr. constantin coman”, „dostoievski și freud”, „tocsun dex”, „nichifor crainic biografie timpul.md”, „gherman al constantinopolului carti”, „crengi plecate metonimie”, „vasile banescu trinitas”, „Pr. Prof. Dr. Nicolas Stebbing”, „http://teologiepentruazi.ro/”.

Ceea ce înseamnă că…nu există „rugăciuni de dezlegare” până la al 7-lea neam, iar vineri noaptea „nu se deschide cerul” la Biserică, în mod special, pentru tine. Ci primăvara…înfloresc salcâmii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.