Pe suprafețe vaste

Când plouă pe suprafețe vaste e semn că oamenii se roagă metodic. Cu metodă. Pentru că și-au dat seama, că ploaia, dincolo de nori, vine de la Dumnezeu. De la Cel care a făcut norii să plouă…și nu să reflecteze.

Când nu plouă pe suprafețe vaste e semn că oamenii nu fac nici diguri durabile.

Și când nu ai diguri, nu ai soluții, nu ai perspectivă, nu ai gem pe pâine, nu ai nici roșii de la țară, plouă în mai și norii stau peste blocuri ca niște lăcuste. Pentru că și-ar dori, cu savoare, să ne mănânce toate blocurile…ca pe grâu…

Vino tu, cu mine toată…ca să scriem o carte vastă!

Vino tu, fără de tine…ca să putem netezi toate zonele de interes grabnic, peste care limba de zgomot a unui secol nu a luat, nicidecum, în seamă motivele simple.

Mi-a plăcut faptul că Cioroianu a spus despre George Enescu că a fost „„neangajatul” vulnerabil” în relație cu regimul comunist.

Da, cine e vulnerabil, nu joacă cu nimeni!

Da, cine e vulnerabil e și genial!

Pentru că adevărurile simple au nevoie de guri adevărate, necariate, nedevertebrate, nealiniate.

Pe suprafețe vaste de online e o maculatură greu de imaginat.

Trebuie să știi să cauți aurul în milioanele de toane de nămol, de deșeuri, de pantofi aruncați la container, de sticle de plastic, strânse, într-o pătură imensă, de un tânăr…pentru ca să le vândă.

Și cine să predice pentru tineri?!

Ce doresc tinerii să audă?!!

Când nu mai sunt tineri…adulții care renunță la orice împlinire pentru a linge podelele pentru ceva bani, de aruncat și de visat?!!!

Da, am auzul fin!

Am un auz…ce vede suprafețe vaste…

Faptul cum norii deja ne-au mâncat…cum pustiul aleargă în noi…cum singurătatea n-are ce să ne mai spună…cum moartea, mereu ambulantă, face valuri în orice simbioză cu delirul.

Da, cred că Marx avea dreptate când spunea că capitalismul sfârșește în lupta de clasă. Pentru că cei care au mai puțin…se vor răscula împotriva celor care au nesimțit de mult. Numai că lupta de clasă se mănâncă pe sine…pentru că și ea este o poftă nebună de asfixiere.

Marx a fost un evreu german.

Lenin a fost un ortodox care „s-a remarcat la studiile de latină și greacă”…și a murit din cauza celui de al 4-lea atac cerebral.

Ion însă a sărutat pământul din iubire de țară.

Pentru că, pe suprafețe vaste…oameni fără niciun interes major…aleargă după idealuri care nu le aparțin…se încred în fețe pe care nu le cunosc…iubesc iubiri care nu sunt…pentru că nu au văzut moartea cu ochii.

Tocmai de aceea, orice gând la moarte…înseamnă a vedea moartea cu ochii…pe spații vaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.