Dintr-un interviu al ÎPS Ilarion de Volokolamsk

Un interviu din 2 iunie 2014.

„Noi credem că Bisericile creștine ar trebui să aibă dreptul de a-și exprima punctul lor de vedere, inclusiv în spațiul public. Căci ne întristează să vedem adoptarea unor legi care contravin nu numai moralei creștine ci moralei tradiționale în general, pe care viața oamenilor s-a construit timp de secole, spre exemplu, a se vedea încercările de a egaliza uniunile de același sex cu căsătoriile. De fapt, aceasta este o demantelare conștientă și sistematică a valorilor familiei tradiționale”.

„Glasul Bisericii, adesea, [în societatea actuală] devine glasul care strigă în pustie. Cu toate acestea, noi vom continua să vorbim și să păstrăm mărturia acestor valori [eclesiale], care, credem noi, au o importanță incontestabilă” pentru om și pentru societate.

Uniatismul, în general, a fost un proiect special al Bisericii Catolice pentru convertirea ortodocșilor la catolicism. Nu este un secret pentru nimeni. Dar, e regretabil faptul, că acest proiect special rămâne același și astăzi. În timp ce noi purtăm un dialog și organizăm forumuri comune cu Biserica Romano Catolică, uniții [cu Roma], în același timp, își continuă activitățile lor menite să submineze Ortodoxia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.