Plin de dulceață și de adevăr

Titlul exprimă In. 1, 14 în trad. Diaconului Coresi. Pentru că, pentru el, har = dulceață. Cf. Coresi, Tâlcul Evangheliilor și Molitevnic rumânesc, ed. critică de Vladimir Drimba, cu un studiu introd. de Ion Gheție, Ed. Academiei Române, București, 1998, p. 31.

Victor Roncea s-a întors din Athos.

Vrei să ai parte de întârzieri între 30 și 60 de minute? Vrei să stai pe câmp și în stații degeaba? Vrei să mergi cu viteza melcului?  CFR te ajută cu dragă inimă.

Cum a arătat un subiect de BAC la limba română. Proba orală.

Patru cărți pentru copii de la Danion Vasile.

Martorii acelor zile declară că s-au comis atrocităţi, au fost molestaţi oameni nevinovaţi, unii pentru că erau confundaţi cu te miri cine, alţii pentru că purtau barbă, tinerele pentru că purtau fuste prea scurte sau erau fardate şi oricine îndrăznea să aibă opinii”.

Mulți vor „superputeri” demonice, revanșarde, genialoide câștigate peste noapte. Vor să fie, după o căzătură sau după o fulgerare, niște „oameni extraordinari”. Un fel de câștig la loto de „puteri speciale”. Pentru că nu știu că adevărata schimbare e din năuntru spre în afară și se numește curățire de patimi.

Furtuna de-aseară cu fulgere și tunete. Cerul devine mov.

Locomotiva Călugăreni, prima din România, are 145 de ani. Trei vagoane și compartimente de 6 locuri cu ieșirea direct pe peron.

Fiul lui Dumnezeu întrupat este Cel „plin de dulceață și de adevăr”. Hristos e plin de dulceață și de adevăr. Asta înseamnă că Hristos Dumnezeu ne umple de dulceață/ de har și de adevăr, dacă credem în El. Dar și faptul că nu se poate să existe în cineva har fără adevăr. Pentru că harul și adevărul sunt la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *