Ipocritologie

Lucrul nefăcut bine e făcut de impostori. Adică de oameni care pretind că știu ceea ce nu înțeleg. De aceea, orice lucru aiurea, orice lucru fals, orice lucru fără gust e făcut de oameni care nu au nici în clin și nici în mânecă cu lucrul-care-trebuia-făcut.

Și când impostorii conduc, atunci firele de legătură între oameni se rup. Pentru că în locul relațiilor reale din societate apar relațiile false. Și o societate formată numai din relații false e o societate care se auto-falimentează pe fiecare zi.

Un poet trebuie să întâlnească un alt poet pentru ca să scrie poezie sau ca să vorbească despre poezie. Un matematician trebuie să cunoască matematicieni pentru ca să înțeleagă care sunt falșii matematicieni. Un om credincios trebuie să întâlnească oameni Sfinți pentru ca să poată înțelege cine sunt cei care se prefac „sfinți”.

Impostorii au cuvântul…numai când se profită de ei.

Și dacă impostorii stau cu fundul pe autoritate…atunci autoritatea devine o glumă obscenă.

Nu, impostorii nu fac nimic bine!

Totul e făcut de ochii lumi, tras de păr, făcut cu mare greutate. Pentru că totul e anormal

Impostorii vorbesc din ce pot să fantazeze pe marginea temei.

Ei când dorm fac cel mai puțin rău…dar când vorbesc îi umplu pe oameni de nervi.

O societate se descleiază tocmai când impostorii mimează genialitatea. Și când prostul mimează „genialitatea” nu poate ieși decât o oroare.

A studia ipocritologia înseamnă a studia minciuna băgată în seamă. Minciuna cu două picioare…care slujește la înnebunirea oamenilor. La secătuirea lor de încredere, de iubire, de bunătate.

2 comentarii la „Ipocritologie”

  1. Multora le-ar prinde bine niste studii de ipocritologie in paralel cu unele de credulitologie ca sa invete pe cine sa creada si pe cine sa nu asculte.Daca nu ma insel Biblia spune vai celui care spune dulcelui amar si amarului dulce.Dar multi cred minciuna nu atat pentru ca sunt ”creduli” cat pentru ca le place mai mult decat adevarul.

    Cei care ii mint stiu sa le mangaie orgoliul foarte bine iar iar oamenii din ziua de azi parca te roaga sa-i minti.Te implora chiar incat nu poti sa-i refuzi. In orice caz politicienii si toti care au nevoie sa se urce sus pe spinarea altora se simt ca si cum nu s-ar fi putut o lume mai buna pentru ei.Morala e ca lacomia te face prost si cand vrei sa corupi sfarsesti prin a fi tu insuti dus de nas de altii fiindca impostura rules in Romania.

    1. Vă mulțumesc pentru comentariu, dar, mai ales, pentru că priviți critic realitatea! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *