Omenia și solidaritatea

Când ești omenos cu oamenii, ei simt acest lucru. Însă, pentru ca oamenii să fie omenoși cu tine, trebuie să îți arate și ei, la rândul lor, inima. Iar a fi solidari cu tine înseamnă a te respecta pentru cine ești și ce faci.

Arthur DemoulasDirectorul general de la Market Basket, Arthur Demoulas a fost concediat. Însă, datorită lui, „o parte din conducere a demisionat, şi mii de angajaţi au ieşit în stradă în semn de solidaritate faţă de concedierea lui”. De ce? Pentru că Arthur Demoulas avea grijă de oamenii săi, îi cunoștea pe nume, le cunoștea problemele, da mâna cu angajații săi și îi respecta și se bucura când angajații săi aveau realizări deosebite.

Nu au protestat degeaba…ci pentru că ei cunoșteau omul. Cunoșteau cum se implică el în viața lor de zi cu zi.

Arthur e grec la origine, poate fi ortodox…însă solidaritatea creată în jurul persoanei sale ne spune faptul, că nu e de ajuns ca doar tu să faci lucruri bune pentru alții…ci trebuie ca și alții să aibă demnitatea să le observe și să le prețuiască. Pentru că solidaritatea nu e născută doar din binele pe care altul ți-l face ci și din ce caracter ai tu, cel care ești tratat ca un domn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *