Vorbiri de Facebook (vol. 2)
Pagina sursă a cărții
(14.1 M)PDF
(182.2 K)EPUB
Kindle
Daisy
(469.1 K)Full Text
(4.6 M)DjVu
All Files: HTTPS Torrent (2/0)
*
(p. 2): „Constatare durabilă: când îi pui o carte, un proiect, ceva mare în ochii ortodoxului român la nivel online…îl apucă frica, invidia, căscatul, tăcerea. Nu i se mai aud vorbele…”
(p. 8): „Când vrem să simțim harul preoției primite de la Hristos Dumnezeu prin episcopul nostru hirotonitor, atunci îl simțim ca pe un fluviu. Doar trebuie să băgăm mintea în inimă ca să îl simțim. Apoi nu mai putem fără această simțire a prezenței Lui în noi”.
(p. 19): „E dreptul lor să vadă superficial lucrurile…dar e dreptul nostru, al oamenilor Bisericii, să tratăm serios evenimentul pelerinajului”.
(p. 26): „Sunt un om atent la detalii”.
(p. 31): „Însă preoții, azi, nu doar sunt înjurați…ci eliminați din relațiile sociale. Sunt persoane „vetuste” pentru mulți, care „nu își explică” existența printre oameni”.
(p. 102): „Invidia e o iubire exprimată prin ură”.
(p. 106): „A vorbi cu mine…nu înseamnă a vă dărui…ci a scăpa de singurătate”.
(p. 116): „Încercarea de „a ne reinventa” o față socială…fără însă să găsim soluții reale de înțelegere și depășire a fricilor reale…e un film de prost gust”.
(p. 125-126): „Trupa „Taxi” cântă despre „cele două cuvinte”, imposibile de altfel, pe care niciun om cu șpagă nu le poate spune celui care…vrea să îi dea șpagă. Dar cel care ar putea, la o adică, să ia șpagă…are și el „vreo câteva cuvinte” pe care le crede sau le presupune despre cel care ar fi putut să îi dea…șpagă”.
(p. 132): „Da, e o atitudine falimentară aceea ca oamenii buni să prefere „lipsa de complicații”. Dar ea se practică la cote mari în România și pe vreme de criză…și la alegeri. Doar puțini oameni de calibru se aud. Și cei mai mulți care se aud…manipulează în sens negativ. Adică îi indică pe cei care îi storc de bani…și nu pe cei pe care îi consideră eligibili”.
(p. 142): „Pentru mine e o problemă de 7 ani…pentru că eu mă lupt cu extremismul ortodox din online pe fiecare zi. Adică propun muncă zilnică, aprofundare teologică, echilibru, bun simț…iar extremismul online (Saccsiv, Apologeticum, Război întru Cuvânt etc) practică copy pasteul din cărțile de la pangar și cancanurile bisericești”.
(p. 197): „am senzația de déjà-vu: parcă mai mulți inși îmi pun întrebări prin dumneavoastră. Nu vi se pare?!”.
(p. 208): „Pentru mine și algoritmul și zâmbetul și metafora sunt metafore: pentru că te poartă spre altul”.
(p. 286): „Inteligența socială, Domnule Decan, pentru mine nu e sinonimă, ca pentru dumneavoastră, cu duplicitatea…ci cu sinceritatea”.
(p. 286): „Pe mine, Domnule Decan, mă îngrețoșează nu fâțâiala la comentarii…ci lipsa de operă când ești profesor universitar. Pentru mine e groaznic profesorul universitar, care își permite să înalțe capul la catedră…fără 30-40 de cărți în spate”.
(p. 289): „manipularea nu se face la televizor…ci în mintea omului”.
(p. 303): „e un lucru anormal să îți iubești mama…dar să nu o cinstești pe Maica Domnului tău”.
(p. 391): „În lipsa oamenilor care au și știu ce să spună, mediul online este o câmpie plină cu deșeuri menajere. Care distrug verdele ierbii…”.