Preotul din Chiajna a fost accidentat mortal…Pe nimeni n-a interesat numele lui!

Pe nimeni din presă!

Am auzit dramatica știre de la Antena 3. Am aflat doar că e ortodox, a fost omorât dimineață, înainte de a ajunge la Biserică și cea care l-a omorât a fost o tânără fără carnet și băută. Însă n-am aflat numele preotului…deși televiziunea a avut reporter la fața locului…

Mai importantă decât moartea preotului și numele lui…a fost țeava de gaze, care putea să facă ravagii…deși n-a făcut niciun ravagiu.

Pentru Antena 3, preotul omorât azi avea 29 de ani.

Pentru România TV, preotul are 31 de ani, are o fetiță și doamna preoteasă este însărcinată. Însă tot n-are…nume. Și această televiziune a fost la fața locului…și tot n-a întrebat cum îl cheamă pe preot.

Însă ne arată cum transportă trupul lui…și cum arată mașina în urma impactului. Și tot din fila video observăm că accidentul s-a produs în apropierea Bisericii, într-o intersecție.

Pentru Adevărul, preotul are 30 de ani…și ea conducea o Dacia Logan. Însă el tot fără nume a rămas.

N-am găsit numele preotului omorât azi nici pe Click, nici pe Sursa zilei, nici pe Wowbiz, nici pe DCNews, nici de la B1TV…deși toți „s-au ocupat” în ultimele 5 ore de această știre.

B1 TV a fost și ea la fața locului…dar nu i-a interesat numele preotului. Au filmat cu toții doar locul accidentului.

Mai pe scurt: n-am aflat cine a murit ci doar că a murit. O jumătate de știre…deși oamenii au fost și au transmis „de la fața locului”.

Spre ce fel de jurnalism ne îndreptăm, dacă nici cele mai elementare date despre un eveniment nu ne sunt prezentate? Pentru ce au mai fost la fața locului, dacă n-au aflat nici măcar numele preotului și date esențiale despre el?

6 comentarii la „Preotul din Chiajna a fost accidentat mortal…Pe nimeni n-a interesat numele lui!”

  1. Parintele Ilie Chiscari a fost preotul nostru timp de 7 luni in care ne-a impartasit din cunostintele si bunatatea sa. Pierderea e cu atat mai mare cu cat dansul avea planuri mari pentru comunitatea de tineri din cartier. Asta e, acum ii cantam Vesnica pomenire.

  2. Cred ca asa a fost normal ..sa nu I se dea numele familiei pana ce au aprobarea celor din familie..asa se precizeaza si la posturile TV din afara unde intai este instiintata familia si rudele apoi daca ele isi dau acceptul se precizeaza si numele victimei. Deci in opinia mea a fost un gest professional..

  3. În acest caz eu cred că a fost pur și simplu…indiferență.

    Nu i-a interesat numele preotului ci doar locul unde a fost omorât. I-a interesat știrea și nu persoana.

    Pentru că îi interesează să umple un loc gol într-un telejurnal sau să scrie un nou articol și asta e tot.

    Atunci când îi interesează persoana…nu cer acordul nimănui: îi divulgă numele din prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.