Dumnezeu e viu și prezent în lume prin slava Sa

Pr. Dumitru Popescu Dumnezeu e viuPagina sursă a cărții

item imageRead Online

(2.5 M)PDF
(75.8 K)EPUB
Kindle
Daisy
(209.6 K)Full Text
(1.1 M)DjVu

All Files: HTTPS Torrent (2/0)

***

În ediția de față, una exclusiv online, am editat cele 9 studii pe care autorul mi le-a dăruit atunci când a vrut să își aibă CV-ul pe platforma noastră.

*

p. 9: „la teologia ortodossa ha messo in rilievo che lo Spirito Santo, che procede dal Padre, rimane e riposa sempre nel Figlio”.

p. 22: „La relazione inseparabile tra Cristo e lo Spirito, che procedono insieme dal Padre solo, costituisce la base per la cristologia pneumatologica e la pneumatologia cristologica”.

p. 26: „Modernismul a pornit de le premiza că natura este dependentă de om şi omul poate face tot ce voieşte cu natura, dar a uitat că şi omul este dependent de natură”.

p. 35: „Cultura are funcţie soteriologică pentru omul secularizat”.

p. 54: „Rolul Bisericii nu este acela de a se diviza după opţiuni şi ideologii politice diferite, ci de a lucra pentru păstrarea unităţii neamului”.

p. 61: „Omul a dobândit victorii importante în cucerirea universului mare sau a celui mic, dar în adâncul sufletului lui el se simte cuprins de forţe iraţionale, pe care nu le mai poate controla”.

p. 67: „Suntem pentru integrarea europeană, dar într-o viziune globalizantă, care să ţină seama de cultura specifică a fiecărui popor”.

p. 80: „Numai un Dumnezeu care rămâne atât transcendent, dar care coboară către om, în imanenţa Lui, ne ajută să depăşim criza spirituală”.

p. 113: „Datorită acestor energii necreate, întreaga zidire va deveni o realitate pnevmatică, incoruptibilă, deificată şi transparentă”.

p. 118: „Dacă se face abstracție de epicleză, există pericolul ca să se deplaseze centrul de gravitate al Bisericii de la Hristos Însuși la slujitori Săi, și să se golească astfel Biserica de puterea ei spirituală”.

p. 124: „la rationalité de la création constitue la voie qui permet aux hommes de science de rester ouverts à l’existence d’un Verbe en tant que centre de gravité et d’unification de la création”.

129-130: „les hommes peuvent avancer au fil de l’histoire vers le ciel nouveau et la terre nouvelle du Royaume de Dieu tant en connaissant Dieu par la voie plus accessible des raisons des choses et de la Révélation que par la purification des passions”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *