Noi n-avem

Noi n-avem „ziua îndrăgostiților” pentru că ne iubim toată ziua. Și când nu ne iubim ne urâm cu grijă, ne violăm tinerele fete, ne dăm foc, ne tăiem venele, ne aruncăm copiii la tomberon.

Noi n-avem „ziua strigoilor” pentru că strigoi nu există. Există numai draci, care iau tot felul de forme, pentru ca să îi înspăimânte pe oameni. Și înspăimântarea, în vechime, ținea loc de „religie”, multe popoare închinându-se la idoli pentru că demonii le-au apărut și le-au spus să facă asta.

Noi n-avem bani, n-avem salarii, n-avem liniște, n-avem străzi, n-avem sănătate, n-avem școală, n-avem bani de cultură, n-avem bani pentru Biserici, pentru că țara ne-a fost îndatorată cu o sumă colosală. Cel care a făcut-o mai hăhăie din când în când la televizor, e drept: mult mai rar ca înainte.

Noi n-avem la ce să ne uităm pentru că ne uităm tot timpul la cătușe. La cum sunt încătușați cei care furau mult pe când noi dormeam ardent.

Ei furau cu milioane de euro pe când noi aveam câteva sute de lei.
Noi eram în austeritate pe când ei erau cu ochii spre paradise fiscale.

O, ce frumoase sunt cătușele pe mâinile unei femei!
Ce frumoasă e duba care ne salubrizează democrația!

Noi n-avem timp de pierdut!

Noi zidim Biserici, noi slujim, noi scriem cărți, noi citim cărți. Noi stăm degeaba, noi așteptăm degeaba, noi trăim degeaba…în aparență.

Pentru că de noi depinde aerul zilei de mâine, pâinea zilei de mâine, speranța, iubirea, frumusețea, gingășia zilei de mâine.

Pentru că România are nevoie să pună cătușe la unii pentru ca să respire pentru alții. România nu are timp de spus povești ci de trăit.

România trebuie să iasă afară, să fie văzută, pentru că e o doamnă veritabilă, cu multe virtuți ascunse.

Noi n-avem timp de povești care să ne îmbrobodească, care să ne arate realitatea pe care o vor alții.

Noi n-avem timp de o realitate contrafăcută.
Noi avem de trăit o viață care ne înveșnicește.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *