Forțarea legii

Legea este pentru oameni civilizați. Pentru oameni care cred în legi și se supun lor. Însă cei care vor să manipuleze legea în favoarea lor, cei care o forțează, ajung să primească tot felul de înlesniri din partea legii, în timp ce ei mimează „simțul legalității”, „interesul colectiv”, „binele public”.

Toată tărășenia cu ora de Religie din școlile publice, pusă la cale de un singur om, Emil Moise, ne arată care e pericolul legii când legea e forțată și devine…un atentat la bunul simț și la credința unei națiuni.

Pentru că Curtea Constituțională, datorită demersului său, a conchis faptul că „obligativitatea înscrierii din oficiu a copilului la ora de religie este neconstituţională şi că vor putea intra la ora de religie doar copiii ai căror părinţi au depus în acest sens o cerere”.

De aceea, Patriarhia Română desfășoară în aceste zile o campanie mediatică pentru înscrierea elevilor la ora de Religie…iar cererea care trebuie să fie completată până pe 6 martie 2015 e aceasta. Pusă la dispoziția părinților pe saitul Patriarhiei Române.

Însă, ceea ce este important de învățat din acest precedent, e aceea că, pe viitor, cei care se vor lupta cu prezența Bisericii în societate, vor forța aceleași modalități legale, instituționale, de funcționare a Bisericii.

Nu pentru binele societății românești…ci pur și simplu pentru ca să se distreze. Totul e o glumă pentru acești oameni…Iar legea, interpretată fără bun simț, fără racordare la societate, aplicată în abstract, va cauționa tot felul de astfel de teribiliști lipsiți de scrupule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.