Unii nu rabdă ca să fie lăudați cei mai buni

Sfantul Maxim Marturisitorul citatPentru că am tot văzut că se practică citatele în fotografie, fără trimiterea bibliografică, m-am gândit că trebuie să arătăm că mai și citim cărți. Pentru că citate…poți fura de pe oriunde, pe când referința completă arată că ai citit cartea…

Până la urmă poți să furi și referința completă…dar numai de la unul care…a și citit cartea.

Iar, pe unele bloguri, dar mai ales pe Facebook, citatele din alții țin loc de propria gândire. Adică dai citatul…și omul crede că „ai gândit” ca cel din poză.

Însă mulți doar se bat în citate cu alții…pentru că nu știu să spună, cu propriile lor cuvinte, ce au de spus.

Ce a vrut să spună Sfântul Maxim în textul din imagine? Că îngâmfaților le place buna părere despre ei înșiși…și nu suportă să fie lăudați de către cineva, cei care, cu adevărat merită. Pentru viața, nevoința și opera lor. Și în loc să se comporte firesc față de un om excepțional…ei caută să mintă – să înăbușe adevărul – despre persoana aceluia, în loc să îl respecte după cuviință. Dar, cel care minte și denigrează pe omul Sfânt nu face decât să Îl răstignească din nou pe Hristos. Pentru că omul cuvios trăiește în și din puterea Domnului.

Adică mi-aș dori ca în loc de fotografii cu citate, să încercăm să ne formulăm micile noastre gânduri așa cum putem, și să nu mai ne considerăm „mai mult” decât suntem. Sau „egali” cu Sfinți, atâta timp cât „putem să vorbim”, în mod direct, cu cuvintele lor.

Puțină decență nu strică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.