Mersul la Biserică face bine societății

După ce a interpretat din nou literalist, după ureche, anumite pasaje scripturale (însă așa e când te vrei teolog fără munca teologului în spate)…după ce i-a acuzat pe ortodocși de neștiință crasă (unii nu știu, e drept, dar alții știu pentru ce vin la Biserică) în ceea ce privește praznicul Învierii Domnului…Cristian Tudor Popescu a sfârșit bine interviul.

Pentru că a găsit de cuviință să spună faptul că e un bine social mersul la Biserică…pentru că acolo oamenii nu se iau la bătaie, nu vor să mai înmulțească dihonia din societatea noastră ci vor să sărbătorească.

Da, oamenii, de Paști, vor să sărbătorească și la Biserică și acasă!

Și trebuie să îi ajutăm și să îi încurajăm pe oameni să sărbătorească frumos, în ritmul lor, după credința pe care o au, după naționalitatea, sexul, vârsta, ocupația și bugetul pe care îl au.

În loc să îi intoxicăm cu minciuni, în loc să îi manipulăm, în loc să îi fraierim la cântar sau la salariu, mai bine să îi ajutăm pe oameni să se bucure…măcar de sărbători.

Iar eu vă spun „Sărbători pascale fericite!” și de această dată…și vă spun și de ce sunt fericite, în comparație cu domnul Popescu.

Pentru că sunt pline de slava și de bucuria lui Hristos, Cel care a învins moartea în umanitatea Sa, pentru ca să ne dea și nouă puterea să o învingem în ființa noastră.

De aceea sunt fericite: pentru că consecința acestui praznic este mântuirea noastră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *