De la Prof. Dan Bejinariu [2013]

De la dumnealui am primit două mesaje: 1:  19 aprilie 2013, ora 15. 17; 2: 21 aprilie 2013, ora 15. 22. Din contul de aici. Locuiește în Tîrgu Frumos, jud. Iași.

Primul mesaj:

Bună ziua!

Mă numesc Bejinariu Dan și vă invit să avem un dialog pe baza Bibliei. Vă scriu deoarece văd că sunteți o somitate în domeniu, și am downloadat de pe pagina dumneavoastră Bibleworks, pentru care vă mulțumesc. Sunt creștin adventist de ziua a șaptea.

Cu stimă,
Dan Bejinariu.

*

Al doilea mesaj:

V-ați întrebat vreodată dacă aceste tipuri de practica „religioasă” ale lui Aristotel, Chrisipos sau alți antici, nu au pătruns și în creștinismul actual? De exemplu: „Acela care divulgă unor neinițiați misterele se face vinovat de impietate”, p. 260. Acest tip de inițiere nu se practica astăzi în biserica ortodoxă? care spune că numai niște inițiați (preoți) pot înțelege „tainele” lăsate de Domnul Hristos??!

Pocăiți-vă căci Domnul „va face de rușine cele care sunt prin cele care nu sunt”. De ce vreți să muriți? mândria merge înaintea pieirii! Domnul Hristos vă va judeca!

*

Domnule Profesor Dan Bejinariu,

scrisoarea dumneavoastră ultimă s-a terminat prost…pentru că nici prima nu începuse bine. Căci v-ați raportat la mine ca la o „somitate” net inferioară cu a dumneavoastră, atâta timp cât aveam nevoie de dialogul pe baza Scripturii, ca să mă lămuresc…deși, în definitiv, dumneavoastră îmi pregătiserăți cuvintele de final: sunt mândru și prost.

Și vă vând un sfat pe gratis: d-aia nu merge bine „evanghelizarea” adventistă la ortodocși, la ortodocșii reali nu puțin instruiți: pentru că  vreți să îi evanghelizați cu tupeu. Evanghelizarea cu tupeu e un scuipat cu Scriptura în mână. Uneori e un scuipat în gol, înspre celălalt, dar care cade pe bărbia predicatorului.

În locul unei astfel de șarade neproductive cred că trebuie să dovediți comunității creștine de lângă dumneavoastră, adică ortodocșilor și altora, că nu sunteți extremiști și că sunteți buni cetățeni. Până la buni „creștini” e cale lungă…dar măcar atât: buni cetățeni, buni vecini…

Și pentru că sunteți din Tîrgu Frumos…vă recomand ca pe viitor, când vreți să dialogați cu cineva…și acela nu vă vrea…să lăsați o dâră de frumusețe în urmă. Un parfum de omenie…Măcar atât!

Hristos a înviat!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *