Scurtă dar plină de promisiuni

Cruceru 4

Prima emisiune a lui Cruceru la Credo TV a fost un monolog plin cu promisiuni. Care cred că vor rămâne promisiuni râncede. Vreo 20 și ceva de minute de vorbe cu el însuși. În care ne-a promis că va aduce în fața noastră „prieteni” și invitați care ne vor vorbi despre economie, psihologie, politică, filosofie etc. Pentru că vrea să afle…și vrea ca și noi să aflăm răspunsuri esențiale.

Însă n-a zis nimic despre baptiștii get-beget, despre talpa țării baptiste. Ei nu sunt invitați? Cum să își discrimineze tocmai publicul țintă (țărani, muncitori, șomeri, elevi și studenți) pentru „elitari” nebăgați în seamă?

Și nici despre profesorii de seminar și de facultate baptiști n-a zis nimic, despre „evanghelizatorii” baptiști, despre cântăreții de șlagăre baptiste, despre femeile cu mulți copii, despre nea Nelu de la Scornicești, „evanghelizat” acum câteva veri cu apă și cu câte un cadou. Ei ce au?!! Nu sunt buni de TV?!!! Sunt buni doar ca să îi treci „pe tabel”, pentru ca cultul baptist să aibă mai mulți membri?

M-aș fi așteptat ca baptistul de rând, care nu are multe clase dar are Biblia lui Cornilescu bine subliniată în mână, să fie invitat și să se audă glasul lui. Și glasul lui „să ne ajute” în credință și problemele de zi cu zi, atâta timp cât în baptism tot credinciosul e „pastor” și „n-are nevoie de studii” ca să cunoască voia lui Dumnezeu.

Aș fi vrut să vină baptiștii foarte vocali din online, ghetoizați și revanșarzi, care te înjură sub masca anonimatului. Eu însumi aș fi nominalizat „câteva glasuri celebre” dintre ei, cu care am avut de-a face, pentru ca emisiunea să aibă un rating nescontat.

Așa că, pornind de la formula lui Barth, dar dezicându-se de el, Cruceru s-a lansat astăzi în prima sa emisiune de realizator TV.

Cruceru 5După fiascoul în online, după lăsarea în surdină a scrisului de cărți, noua și vijelioasa sa întreprindere ne va capta cu totul atenția. Cu siguranță…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *