Dacă ai fost umilit nu trebuie să devii și tu torționar

În emisiunea de aseară, Mihai Gâdea a prezentat cazuri diverse de umilire a oamenilor de către factorii sociali destinați să educe și nu să distrugă. O învățătoare a minimalizat în fața clasei, în mod brutal, un copil de 7 ani iar un profesor universitar își trecea studentele mai întâi prin pat. Două exemple din cele prezentate aseară. Numai că exemplele pot fi nenumărate.

Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi am fost umiliți în viața noastră. De părinți, de bunici, de rude, de prieteni, de un profesor, de un preot, de un polițist, de un șef…

În mod normal, când ești abuzat, când cazi victimă unui om rău intenționat, nu suporți ca răul pe care altul ți l-a făcut să îl propagi și tu în viața altora.

Dar, tot mai evident în societatea noastră regăsim contrariul situației: cei care au fost abuzați, minimalizați, batjocoriți, devin la rândul lor torționari. Care nu neapărat te torturează fizic ci sufletește. Îți  pun bețe în roate la nivel de salariu și la nivel de avansare profesională.

Semn că n-au învățat nimic din răul pe care l-au trăit fără să și-l dorească. Pentru că acel rău trebuia să îi învețe că nu trebuie să fie niciodată ca cei care i-au abuzat. Să nu fie niciodată precum călăul lor sufletesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *