Tânăra crede că stilul o mărită

Este evident faptul că, de undeva, tinerele, încă nemăritate, au înțeles că trebuie să se îmbrace bine. Să fie la modă. Dar să fie la modă…tocmai pentru ca să atragă bărbați și astfel să se mărite.

Însă au fost sfătuite prost! Pentru că viitorii ei socri au alte așteptări de la ea.

Mai întâi de toate o vor întreba despre familia ei, despre ce studii are, despre ce serviciu are și câți bani a câștigat sau câștigă și vor remarca, într-un târziu, dacă e sau nu e la modă. Sau nu vor fi interesați de modă (pentru că moda e costisitoare) ci de decență, pentru că familia, astăzi, se ține cu atenție la resurse.

Însă eu le sfătuiesc pe tinerele fete să fie atente la caracterul lor, la modul cum vorbesc, cum gândesc, cum se mișcă, în primul rând. Să aibă bun simț, să aibă multă cultură, să aibă arta conversației, să știe să zâmbească, să știe să se facă plăcute. Dar să se facă plăcute prin ceea ce sunt și nu prin ceea ce îmbracă.

Într-o Românie din ce în ce mai săracă, a te îmbrăca cu stil înseamnă a ieși în evidență financiar. Și dacă ieși în evidență ești pândită de multe surprize rele: să fii furată, violată, ucisă.

N-are rost să fii cu stil până nu îți găsești bărbatul. Pentru că împreună cu el trebuie să alegi ce să porți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *