Homoistorii. Ieșirea din invizibilitate

Homoistorii. Ieșirea din invizibilitate, ed. îngrijită de Florin Buhuceanu, Ed. Maiko, București, 2011, 52 p.

*

Cuvântul homosexual a fost inventat în anul 1869 de către un ungur: Karl Maria (Benkert) Kertbeny (1824-1882) iar mișcarea gay a apărut în 1897 în Berlin, p. 5.

După care autorul începe să numească homosexuali „celebri”, eu neștiind dacă lucrurile stau sau nu stau așa. De aceea pun totul sub semnul întrebării.

Petru Comarnescu ar fi fost homosexual, având o relație cu balerinul Gabriel Negry, p. 6. În p. 7, autorul spune că și Ion Negoițescu ar fi fost homosexual. Buhuceanu nu are note la carte, așa că nu știu de unde și-a luat informațiile.

În 2004, George Bălan a publicat Homofobia, tot la editura Maiko, p. 13. În care Bălan insinuează faptul că Vasile Voiculescu ar fi fost homosexual, p. 14.

Articolul 200 din Codul Penal, publicat în iunie 1968, p. 19.

Ion Ioanid spune că Dan Cernovodeanu a avut relații homosexuale cu tânărul ceangău Toth, p. 23.

Sinonime argotice pentru homosexual: bulangiu, ciochist, homalău [eu am auzit și varianta homălău], p. 33, pidosnic. Iar dacă bulangiu, homălău și pidosnic se referă la sexul anal, ciochist se referă la sexul oral, pentru că cioc înseamnă gură în argou.

Un homosexual căsătorit își înșela nevasta cu alți bărbați până a divorțat, p. 33.

De ce Buhuceanu nu le dă numele întreg intervievaților săi? Dacă tot vor să își asume „diversitatea” trebuie să o facă până la capăt.

„cultura lesbiană”, p. 34. Lesbienele, în timpul comunismului, erau bisexuale, p. 34.

Neculai Constantin Munteanu i-a mărturisit Doinei Jela că este homosexual, p. 40, deși este ortodox, p. 41.

Asociația ACCEPT a tipărit primul buletin propriu în 1996, în aprilie, p. 46.

În p. 48, Florin Buhuceanu (fost student teolog ortodox, la București, unde i s-a descoperit și patima homosexualității) afirmă că articolul 200 a fost ținut în uz, după 1989, din cauza a două instituții: Parlamentul României și Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

În p. 49 avem „coperta uneia dintre primele broșuri ortodoxe violent-homofobe publicată de ASCOR în 1995”.

Primul „marș al diversității” a fost în 2005, p. 51.

În 2015 a fost al 10-lea: pe 23 mai 2015, într-o zi de sâmbătă, la care Mediafax spune că au participat peste 500 de oameni. În filmulețele apărute pe You Tube l-am văzut prezent pe Remus Cernea, pe când Loredana Groza le-a cântat în engleză.

În p. 52 avem bibliografia cărții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *