Miheas, cap. 5, 4-14, cf. LXX

4. Când Assirios [Ἀσσύριος] are să vină peste pământul vostru și când are să pună piciorul peste țara voastră și se vor scula împotriva lui șapte păstori și opt mușcături de oameni [ὀκτὼ δήγματα ἀνθρώπων],

5. și vor paște pe Assur [Ασσουρ] în sabie și pământul lui Nevrod [Νεβρωδ] în șanțul lui și va mântui din Assur când are să vină peste pământul vostru și când are să pună piciorul peste hotarele voastre.

6. Și va fi rămășița lui Iacov în[tre] neamuri [καὶ ἔσται τὑπόλειμμα τοῦ Ιακωβ ἐν τοῖς ἔθνεσιν], în mijlocul a multe popoare, ca roua căzând de la Domnul [ὡς δρόσος παρὰ κυρίου πίπτουσα] și ca mieii pe iarbă, ca să nu se adune niciunul și nici să stea în[tre] fiii oamenilor.

7. Și va fi rămășița lui Iacov în[tre] neamuri, în mijlocul a multe popoare, ca leul în[tre] vite în dumbravă și ca puiul de leu în turmele oilor, ca [atunci] când are să treacă și are să apuce deoparte și nu are să fie care să scoată [din ghearele lui].

8. Se va înălța mâna ta peste cei care te chinuiesc și toți vrăjmașii tăi vor pieri.

9. „Și va fi în ziua aceea”, zice Domnul, „și voi pierde caii tăi din mijlocul tău și voi nimici carele tale

10. și voi nimici cu totul cetățile pământului tău și voi înlătura toate fortărețele tale

11. și voi înlătura farmecele tale din mâinile tale și [oameni] răspunzând nu vor mai fi în tine

12. și voi nimici cu totul pe cele cioplite ale tale și stâlpii tăi din mijlocul tău și nu ai să te mai închini lucrurilor mâinilor tale[1]

13. și voi tăia crângurile tale din mijlocul tău și voi nimici cetățile tale

14. și voi face răzbunare în urgie și în mânie în[tre] neamuri [καὶ ποιήσω ἐν ὀργῇ καὶ ἐν θυμῷ ἐκδίκησιν ἐν τοῖς ἔθνεσιν], pentru [cele] care nu au ascultat”.


[1] Idolilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *