Programul Sfântului și Marelui Sinod din Creta [2016]

Delegațiile sinodale vor locui în Creta între 17-27 iunie 2016.

17 iunie 2016 e o zi de vineri, e odovania praznicului Înălțării Domnului și ziua sosirii delegațiilor, iar ultima zi în Creta e o zi de luni și începutul Postului Sfinților Apostoli Petros și Pavlos.

Prima slujbă a Sinodului va avea loc pe 18 iunie 2016 și va fi Vecernia Mare a praznicului Cincizecimii. Care se va săvârși în  Biserica Sfântul Titos din Iraclion, care e capitala insulei Creta. Apoi, a doua zi, pe 19 iunie 2016, de Cincizecime, Sinodul va sluji Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Sfântul Minas din Iraclion.

Dezbaterile sinodale vor dura, cel mai probabil, din ziua de 21 iunie 2016, cu o pauză pe 24 iunie, de ziua Sfântului Ioannis Botezătorul, și până în ziua de 25 iunie 2016. Adică de marți până sâmbătă, în Academia Ortodoxă din Creta [Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης sau OAK].

Probabil aceasta va fi sala Sinodului:

Sala Sinodului

Pentru ca în Duminica tuturor Sfinților, pe 26 iunie 2016, Sinodul să se încheie în mod festiv în Biserica Sfinții Petros și Pavlos din Hania [Χανιά].

Fiecare delegație sinodală își va plăti cazarea. Iar organizatorii se așteaptă la un număr de peste 500 de persoane, care vor participa la Sinod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *