Cina și sfârșitul

În data de 21 octombrie 2014, Pastorul Ioan Pustan (el își spune Vladimir Pustan), din Beiuș, Bihor, a fost revocat din slujba de pastor de cultul penticostal din România. În 14 ianuarie 2015, pentru că „nu și-a revizuit comportamentul”, el a fost exclus din cult, dimpreună cu  Pastorul  Adrian Ţapoş.

Fapt pentru care amândoi și-au făcut „biserica” lor, care a rămas cu orientare penticostală și care, acum, are și filială în Londra.

Azi, pe 3 iulie 2016, în zi de duminică, Pastorul Pustan a administrat „Cina Domnului” și înainte de „cină” a predicat despre pregătirea pentru „cină” și despre sfârșitul lumii. Ei „se împărtășesc” odată pe lună…

Din predica sa am înțeles că el crede că azima și vinul, pe care le folosește la „Cina Domnului”, se transformă în Trupul și Sângele Domnului, prin lucrarea Duhului Sfânt,  negând interpretarea simbolică, tipică protestantismului și neoprotestantismului.

În ceea ce privește venirea Domnului întru slavă, el spune că va fi foarte curând. Pentru că citește întoarcerea evreilor în Israel și convertirile care se produc astăzi, datorită „evanghelizării”, ca semne ale venirii Lui. Astfel că a vorbit despre faptul că această „cină” poate să fie ultima pe pământ.

Iar prin modul în care citește „semnele vremii”, Pustan spune același lucru cu adventiștii, cu iehoviștii și cu extremiștii ortodocși, care, ca și Pustan, vorbesc de o iminentă venire a Domnului.

*

World’s Last Chance e un cont video pe You Tube, al „unui grup de voluntari ne-denominaționali”, care văd în Papa Franciscus pe…Antihrist. Deși grupul care activează online spune că nu e al unui cult anume, el vorbește despre „sabatul fals” pe care îl va instaura Papa, adică duminica, folosindu-se de puterea politică a USA. Adică grupul e adventist.

*

Iar fervoarea identificării lui Antihrist, în extremismul ortodox, a luat locul vieții duhovnicești. Și, în mod evident, avem de-a face cu o mare înșelare demonică. Pentru că ortodocșii nu trebuie să se ocupe cu răstălmăcirea profețiilor Scripturii, ci cu curățirea lor de patimi. Pentru că profețiile Scripturii și ale Sfinților Lui sunt înțelese numai de marii Sfinți ai lui Dumnezeu, care sunt luminați în mod special pentru a le înțelege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *