Cântări, cap. 3, cf. LXX

1. Rugăciunea Annei[1], mama lui Samuil [Σαμουήλ]. Întăritu-s-a inima mea în[tru] Domnul, înălțatu-s-a cornul meu în Dumnezeul meu, lărgitu-s-a gura mea împotriva vrăjmașilor mei, veselitu-m-am în[tru] mântuirea Ta.

2. Că nu este sfânt ca Domnul și nu este drept ca Dumnezeul nostru, nu este sfânt afară de Tine.

3. Nu vă lăudați și nu vorbiți cele înalte, nici să [nu] iasă mare vorbire din gura voastră, că[ci] Dumnezeul cunoașterilor [Θεὸς γνώσεων] [este] Domnul și Dumnezeu [este] pregătind obiceiurile [ἐπιτηδεύματα] Lui!

4. Arcul celor puternici a slăbit și cei slabi s-au încins [cu] putere,

5. cei plini de pâini s-au împuținat și cei flămânzi nu au avut grijă de pământ. Că[ci] stearpa a născut 7 și cea multă în[tru] copii a slăbit.

6. Domnul omoară și face viu, coboară întru Iad și aduce [de acolo].

7. Domnul îl sărăcește și îl îmbogățește [pe om], îl smerește și îl înalță.

8. [El] îl ridică de la pământ pe sărman și din gunoi îl ridică pe cel sărac, [ca] să-l așeze pe el cu conducătorii poporului și tronul slavei [θρόνον δόξης] îl dă moștenire lor.

9. [El este] dând rugăciune celui care se roagă și a binecuvântat anii Drepților, că nu în[tru] tărie [este] puterea omului.

10. Domnul îl va face slab pe potrivnicul Lui, [căci] sfânt [este] Domnul. [De aceea,] să nu se laude înțeleptul în[tru] înțelepciunea lui și să nu se laude puternicul în[tru] puterea lui și să nu se laude bogatul în[tru] bogăția lui, ci decât în aceasta să se laude cel care se laudă: întru a înțelege și a cunoaște pe Domnul și a face judecată și dreptate în mijlocul pământului! Domnul S-a suit întru ceruri și a tunat. El va judeca marginile pământului, drept fiind. Și dă tărie împăraților noștri și va înălța cornul Unsului/ Hristosului Lui [καὶ ὑψώσει κέρας Χριστοῦ Αὐτοῦ].


[1] În LXX numele său este Ἅννα.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *