Poem clandestin

Voi vă temeți de cuvinte mai mult decât vă temeți de moarte.

Și vă temeți de cuvinte,
pentru că credeți că moartea e mai blândă decât adevărul.

Dar adevărul, cu ochi mari
și lucizi, e cel mai atent cu muritorii care se tem de ei înșiși. El e animal de pradă. El este frumos. El are timp pentru voi.

Pentru că adevărul, cu niște brațe iubitoare, care vor să vă îmbrățișeze, vă așteaptă în fiecare clipă sub umbre, sub ierburi, sub pleoape, sub cuvinte, în somn, în pat, când nu aveți unde fugi…ca să vă înhațe.

Pentru că adevărul vă pândește!

Adevărul vrea să intre în voi…tocmai când vouă vă e bine. Când voi aveți de toate. Când voi vă aveți decât pe voi.

Adevărul, pentru că Dumnezeu e adevărul, vă pândește ca să intre în voi cu totul!

Și de aceea oamenii sunt dezarmați în fața Adevărului, pentru că ei sunt învățați doar cu minciunile. Minciunile par niște șube care țin de cald. Vorbele rele par niște presupuse consolări ale faptului că nu fac nimic toată ziua. Și când poftesc, pofta lor se transformă într-o gheară, care vrea să omoare tot ce îi stârnește.

Da, iubiții mei, vă e frică de cuvinte mai mult decât de fapte! Dar faptele nasc cuvintele și nu invers. Faptele nasc oamenii Împărăției. Faptele ne fac Sfinți, pe când vorbele goale pictează numai iluzii.

Și dacă ne e temă de ceva, atunci ne e teamă de cine suntem, de ce vedem în noi, de cine am ajuns. Pentru că moartea e la fel, numai noi suntem alții. Numai noi ne-am pierdut frumusețea cea dintâi și nu o mai vrem înapoi, ci încercăm să ne peticim rușinea cu frunze.

Însă de câte frunze avem nevoie, pentru ca să facem din adevăr o minciună? Însă câte frunze ne trebuie, pentru ca să nu se mai vadă murdăria din noi? Oare putem tapeta tot universul cu frunze, cu cuie, cu moarte, pentru ca frumusețea lui Dumnezeu să nu se mai vadă? Nu, nu putem!

Fapt pentru care, tot ce vrem noi e să fugim…deși nu avem unde, în loc să spunem cuvintele pocăinței, care ne fac din nou fiii Lui, ai singurului Dumnezeu, Care ne iubește mai mult decât ne-am putea imagina vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.