Dorin Streinu, Opere alese (vol. 9)

Dorin Streinu, Opere alese (vol. 9)

Pagina sursă a cărții.

PDFEPUBTorrent

*

Volumul de față cuprinde selecții din trei cărți de poezie ale mele:

Carte de poezie pentru nebuni conștienți și inimi bolnave [vol. 19 de poezie/ 1997]

Cum trăiesc oamenii în timpul unui cutremur de soare [vol. 20 de poezie/ 1998]

În catedrala celor o mie de războaie pierdute [vol. 21 de poezie/ 1998]

13 comentarii la „Dorin Streinu, Opere alese (vol. 9)”

 1. Aveti multa sensibilitate, traiti cu multa intensitate ca sa vedeti cele care altora le par foarte banale. Frumoase versuri, poate prea dureroase sentimentele uneori.

  1. Întotdeauna durerile, în poezie, vor fi dureros de bine spuse. Iar sensibilitatea imensă și intensitatea cu care vezi lucrurile sunt apanajul marii poezii. Pentru că nu poți fi decât cu totul în ceea ce scrii.

   Vă mulțumesc pentru amabilitatea comentariului dumneavoastră, doamnă Florentina! Și vă doresc numai bine!

 2. Când poetul afirmă că poezia este „vorbire cu Dumnezeu” îți dai brusc, seama că tot ce ai parcurs este profunzime, simțire și sinceritate. Noi, cei care citim nu putem să afișăm decât grimase citind…dar sufletul își ia ceea căuta.
  Mă bucur că Dumnezeu îi binecuvântează pe oameni cu astfel de daruri și, mă bucur pentru sfinția voastră, părinte, că cineva poate da mărturie că „iubirea lui e un poem neîncetat” și că „viața lui e o poezie”

  1. Aș reveni asupra cuvântului „brusc”. Profunzimea și sinceritatea se simt de la începutul volumului. În loc de „brusc” aș spune „confirmare” ?

   1. Interpretarea e a cititorilor, doamnă Felicia! Scriitorii pun înainte textele, de restul se ocupă critica literară. Se pare că vreți să intrați în sfera criticii…

    1. Nu intenționez să intru în sfera criticii. N-aș putea. E vorba doar despre cum am înțeles eu. Vorbesc strict despre exprimarea mea din comentariul meu (recitindu-l mi-am dat seama că nu realizez brusc profunzimea și sinceritatea poetului deoarece ea reiese încă din primele pagini și nu doar din momentul in care citesc că poezia este, în viziunea sa ” vorbire cu Dumnezeu”).

     1. Iar eu mă bucur și vă respect, doamnă Felicia, opiniile dumneavoastră față de scriitura mea! Încercam doar să fiu poznaș în relație cu modul în care vedeți dumneavoastră lucrurile. Eu nu folosesc emoticoane, ci numai cuvinte. Poate de aceea nu se observă din prima când sunt sprințar în relația cu oamenii.

     2. ? of! Am crezut că v-am supărat…! Mă mustram pentru modul de exprimare (la care trebuie, oricum să mai lucrez). Nici nu știți cum am așteptat comentariul dumneavoastră să știu că nu sunteți supărat!

     3. O, nu, nu sunt supărat! Ci bucuros, pentru că dumneavoastră vă faceți probleme de conștiință în a nu mă supăra. Și mie îmi plac oamenii care au sensibilitatea de a nu enerva pe nimeni în mod gratuit. Și seara abia începe, nu?

     4. ? o, da!
      Cu adevărat prefer să nu reprezint nimic pentru cineva decât un moment (sau mai multe, sau o seară) de nervi. Vă îmbrățișez!

     5. Și eu, Doamnă Felicia! Și știu că ceea ce spuneți, de fiecare dată spuneți cu multă prietenie față de mine. Vă doresc numai bine, dumneavoastră și întregii dumneavoastră familii!

     6. Vă mulțumim, și noi vă dorim tot binele atât dumneavoastră cât și întregii familii! Vă mulțumesc pentru cuvinte, zâmbete și încredere!

  2. Și eu mă bucur, doamnă Felicia, pentru că am cititori care văd frumos sufletul meu, citindu-l printre rânduri! Vă doresc numai bine și mult spor în cariera dumneavoastră didactică!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *