Neglijența aranjată

Neglijența aranjată e o altă formă de manipulare a cuiva sau unei mase de oameni. Și se manifestă astfel: vedeta iese în public cu o fustă greu de…stăpânit, se plimbă, o iau la ochi fotografii mondenităților, dă să urce în mașina iubitului ei…și i se vede chilotul sau lipsa lui. Și astfel, din cauza „neglijenței” aranjate/ construite/ voite, ea apare pe primele pagini în reviste, se vorbește despre ea în emisiuni TV și pe bloguri.

Nu avea cu ce să iasă în evidență. Dar așa, cu un dedesubt, cu un decolteu, cu un gest obscen sau periculos, pe baza supoziției că are un nou amant…vedeta e văzută peste tot…pentru o zi, două…

După care e nevoie să inventeze altceva, pentru ca toți să își îndrepte din nou privirea spre ea.

Sau astfel: politicianul a scăzut în sondaje, nu mai știe cu ce să revină în atenția publică, e panicat…și atunci dă o declarație șoc/ tâmpită/ părut excentrică…și toată lumea îl publicitează. De ce? Pentru că a spus un nimic interesant.

Însă, în loc să boicoteze acest scenariu penibil de atragere a atenției asupra lui, vor fi unii sau îi va plăti pe unii care se vor arăta…„interesați” de marea prostie debitată de el.

Flagrantul poate să ia și forma neglijenței aranjate. Pozezi în victimă sau, aparent, uiți sau lași un anume lucru important la vedere, și cel care trebuie să primească ceva de la tine, în mod fraudulos, sau cel care vrea să te fure, cade în capcană. Se dă de gol…în timp ce organele de anchetă stau cu ochiul și urechea pe el.

Femeile se îmbracă „într-un anume fel” și fac „anumite gesturi”, deloc intelectuale și decente, când trebuie să profite de bărbați. La fel și bărbații, se îmbracă „cumva” și zic „acele cuvinte” și fac „acele gesturi” când vor să mintă…„frumos” femeile.

Și pentru că ne lasă…să le privim în sân sau pe picior, la modul indiscret…femeilor le deschidem uși până acum închise. După cum…a da de înțeles angajatorului că ești dispusă să faci „muncă suplimentară”, te poate propulsa în câmpul muncii.

Hoții practică și ei acest fel de „neglijență”. Se dau de neajutorați, de străini, de neștiutori…și te întreabă despre ce au nevoie să afle. Până când te deposedează de lucrurile de care tu ai cea mai mare nevoie.

Și neglijența aranjată e o formă a manipulării care se bazează pe patimile oamenilor și pe încrederea lor în oameni. Hoții te fură pentru că te încrezi în ei, în „nevoia” lor falsă, ticluită pentru tine. Dar vedeta care te face să te uiți la fotografiile sau la filele video cu „neglijența” ei se bazează pe desfrânarea ta.

Așteptarea sexuală, pe care ea a programat-o pentru tine prin această părută „neglijență”, te cheamă la film, la concert, la întâlnirea cu ea față în față.

De aceea, patima desfrânării vinde mult în toată lumea, după cum halucinațiile și euforiile provocate vând multe droguri și multă băutură peste tot.

Trebuie să știi toate acestea, să le înțelegi și să nu accepți să fii manipulat! Trebuie să îți trăiești viața ta creștinește, în iubire de Dumnezeu și de oameni, fără ca să accepți să fii dus spre căi păcătoase, oculte, depravate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *