Filosofia modei

Moda e un lucru al…turmei. De neînțeles pentru oameni care sunt și se consideră diferiți.

Spre exemplu, acum se poartă ochelari cu rame mari/ largi. Dar și cu rame bicolore. De ce nu s-ar găsi de toate felurile?

Sau blugi strâmți. De ce nu și largi?

Sau haine croite numai pentru adolescenți, pentru cei tineri și doritori de bizarerii cu care să iasă în evidență, pentru că nu au cu ce altceva.

De ce nu și haine sobre, pentru oamenii care ar dori, poate, să le poarte?

Și dacă nu vrei neapărat să fii la modă…ai încurcat-o…pentru că nu prea ai de unde să alegi. Pentru că găsești cu mare greutate și după multă căutare ceva cât de cât mai aproape de ceea ce îți dorești.

De ce nu se produc însă lucruri de toate felurile și pentru toate gusturile? Bizare pentru cine vrea să fie bizar și clasice pentru cine vrea să fie serios?

De ce nu sunt de toate felurile, formele și mărimile, pentru ca oamenii să poată alege, ci, dimpotrivă, sunt forțați să…aleagă moda, chiar dacă nu o doresc?

Nu prea arată a democrație ceea ce fac cu noi producătorii care ne impun un anumit stil sau o anumită viziune vestimentară.

Iar dacă scopul e de a nivela cât mai mult societatea, de a-i face pe toți să semene (sau să pară că seamănă, cel puțin după exterior, după aspect), de a-i face pe toți o turmă, atunci…de ce râd de creștini?

De ce li se pare că turma lor…e mai bună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *