Cum este caracterizată viața noastră în Iov 8, 9?

Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

Întrebări și răspunsuri teologice
(vol. 1)

*

83. Cum este caracterizată viața noastră în Iov 8, 9?

Textul de acolo, în LXX, este următorul: „Căci umbră este viața noastră pe pământ [σκιὰ γάρ ἐστιν ἡμῶν ἐπὶ τῆς γῆς ὁ βίος]”. Și viața noastră este o umbră [σκιὰ] pentru că trece foarte repede. Dacă o privim în derulare rapidă, viața noastră e ca o umbră pe care o vedem cu coada ochiului în viteza mașinii.

2 comentarii la „Cum este caracterizată viața noastră în Iov 8, 9?”

 1. Doamne​-ajuta! Daca privim lucrurile in felul acesta nu ne mai alipim inima de lume si de poftele ei. Dar cel mai adesea nu stam sa judecam cum este lumea din punct de vedere filosofic adica al iubirii de intelepciune ci ne lasam antrenati in ce vrea lumea de la noi si implinim numai ce vrea ea, din perspectiva ei care pare eterna. Ceea ce e desigur spre paguba noastra.
  Mult har si numai bine!

  1. Vă mulțumesc frumos, domnule Luca, pentru comentariu și pentru urări, și vă dau dreptate în faptul că nu judecăm filosofic lumea, ci ne lăsăm purtați de ea!

   Dumnezeu însă vrea ca să judecăm teologic lumea, adică potrivit poruncilor Lui. Să judecăm teologic viața noastră și întreaga existență și să trăim maximalist, adică creștinește. Pentru că El ne cere să trăim sfânt pe pământ, adică fiind plini de slava Lui și de revelațiile Sale cele preadumnezeiești.

   Pentru că filosofia doar constată cum sunt lucrurile, cum merge lumea. Însă teologia cere omului să se schimbe pe măsură ce o întrupează. Pe măsură ce conștientizează cerințele de viață ale lui Dumnezeu. Pentru că teologia nu ne vrea doar înțelepți sau descurcăreți, ci ea ne vrea Sfinți. Iar sfințenia e normalitatea omului și nu o excepționalitate. Pentru că Sfinții sunt adevărații oameni, cei în care Dumnezeu locuiește prin slava Lui.

   Vă mulțumesc pentru prezență! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *