Lucas 6, 12-19, cf. BYZ

12. Și a fost în zilele acelea, [că Iisus] a ieșit întru munte [ca] să Se roage [ἐξῆλθεν εἰς τὸ ὄρος προσεύξασθαι]. Și era [a fost] petrecând întreaga noapte în[tru] rugăciunea lui Dumnezeu [καὶ ἦν διανυκτερεύων ἐν τῇ προσευχῇ τοῦ Θεοῦ].

13. Și când s-a făcut ziuă, i-a chemat pe ucenicii Săi! Și alegând dintre ei pe cei doisprezece, pe care și Apostoli [Ἀποστόλους] i-a numit,

14. [adică] pe Simon, pe care și Petros l-a numit, și pe Andreas, fratele lui, pe Iacovos și pe Ioannis, pe Filippos și pe Bartolomeos,

15. pe Matteos și pe Tomas, pe Iacovos cel al lui Alfeos și pe Simon, cel numit Zelotul/ Râvnitorul,

16. pe Iudas al lui Iacovos și pe Iudas Iscariotis, care a fost și vânzător,

17. și, coborând împreună cu ei, [Iisus] a stat în loc întins, și [era] mulțimea ucenicilor Săi, și mulțime multă de popor din toată Iudea și [din] Ierusalim, și de pe coasta Tirosului și a Sidonului, care au venit să Îl asculte pe El și să fie vindecați de bolile lor!

18. Și cei care sunt [erau] chinuiți de duhurile cele necurate [ὑπὸ πνευμάτων ἀκαθάρτων], erau și vindecați [de către El].

19. Și toată mulțimea căuta a se atinge de El [Καὶ πᾶς ὁ ὄχλος ἐζήτει ἅπτεσθαι Αὐτοῦ]! Că putere ieșea din El și îi vindeca pe toți [ὅτι δύναμις παρ᾽ Αὐτοῦ ἐξήρχετο καὶ ἰᾶτο πάντας].

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *