Psalmii lui Salomon. Psalmul 12, cf. LXX

1. [(Psalmul) lui Salomon despre limba celor fărădelege]. Doamne, izbăvește sufletul meu de omul cel fărădelege și rău, de limba cea fărădelege și clevetitoare și grăind cele mincinoase și înșelătoare!

2. În multă întoarcere [sunt] cuvintele limbii omului celui rău, precum în popor focul aprinzând frumusețea lui.

3. Pribegia lui [nu face decât] să aprindă casele cu limba [sa] cea mincinoasă, să taie pomii bucuriei [ἐκκόψαι δένδρα εὐφροσύνης] aprinzându-i pe cei fărădelege, să tulbure casele cu războiul buzelor [sale] celor înșelătoare [συγχέαι οἴκους ἐν πολέμῳ χείλεσιν ψιθύροις].

4. Să îndepărteze Dumnezeu de la cei nevinovați buzele celor fărădelege în[tru] nedumerire și să se împrăștie oasele celor clevetitori de la cei care se tem de Domnul. În văpaia focului să piară limba cea clevetitoare de la cei Cuvioși.

5. Să păzească Domnul sufletul cel liniștit, urându-i [care îi urăște] pe cei nedrepți, și să-l îndrepte Domnul pe omul făcând pace în[tru] casa [sa].

6. A Domnului [este] mântuirea în Israil, [care este] copilul Său întru veac, și să piară cei păcătoși de la fața Domnului deodată și cei Cuvioși ai Domnului să moștenească făgăduințele Domnului.

2 comentarii la „Psalmii lui Salomon. Psalmul 12, cf. LXX”

  1. Sarut mana, Parinte Dorin! M-a impresionat exprimarea atat de metaforica de la v. 2 si 3. Desigur ca nu e o noutate pentru Scriptura, insa cata nevointa scriitoriceasca pentru a descrie pe omul clevetitor si rezultatele faptelor lui, asa incat oricine sa inteleaga gravitatea pacatului. Iar unul ca acesta e numit „pribeag”, adica e cineva care rataceste pe drumuri umbland sa vorbeasca de rau pe altii, dar rataceste si cu inima pacatuind. Cat de complicata e Sfanta Scriptura dar in acelasi timp cat de uimitoare si de minunata! Va multumim foarte mult si va dorim mult spor la traducere! Doamne ajuta, binecuvantati Parinte!

    1. Vă mulțumesc frumos, Domnule Luca, pentru prietenia constantă pe care mi-o arătați! Dumnezeu să vă bucure și să vă lumineze în tot lucrul cel bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *