8 comments

 • Felicitari din toata inima, sfintite Parinte, si mult spor mai departe, ca harul lui Dumnezeu nu se da cu masura! Foarte interesant ca Sfantul Apostol Pavel isi incepe epistola de la comparatia Fiului cu ingerii. Ma intreb de ce. Probabil ca evreii se mandreau ca legea si profetiile au vost vestite prin ingeri, iar el le arata ca Hristos e mai mare decat ingerii, ca sa ii incredinteze pe cei ce crezusera. Binecuvantati, Parinte Dorin si rugati-va si pentru noi, pacatosii si nevrednicii!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Da, ați intuit corect, Domnule Luca! Dumnezeu să vă bucure pururea! Vă mulțumesc mult pentru prietenia dumneavoastră!

 • Hristos a înviat!
  Dumnezeu S-a făcut după asemănarea omului, întrupându-Se, a omului pe care l-a zidit după asemănarea Sa! Minunat ești Tu Doamne și mare este mila Ta cu noi nevrednicii!
  Părinte Dorin, mulțumim mult, Dumnezeu să vă dea sănătate și toată darea cea bună pentru mântuire și fericire veșnică!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Adevărat a înviat, Doamnă Anastasia, și vă mulțumesc pentru rugăciune! Mult spor în toate!

 • Hristos a înviat!
  Stihiile primare ale Teologiei… (4, 15) Dacă acestea sunt atât de greu de priceput pentru noi, cum este „hrana cea tare” (5, 14) de care nici nu ne-am apropiat? Dacă Sfântul Apostol a dat o tâlcuire care ni se pare atât de grea și de adânca, nouă celor care auntem prunci la minte, cum trebuie să le fi tâlcuit Hristos în fața Apostolilor Săi, mai ales după Înviere? Cât de adâncă și de tainică trebuie să fi fost tâlcuirea Lui? Doamne ajută, mult har și spor, Părinte!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Adevărat a înviat! Întrebări foarte bune, Domnule Sofronie! Numai când faci comparație între ceea ce nu înțelegi și ceea ce ar trebui să înțelegi te apucă cutremurarea duhovnicească. Vă doresc numai bine!

 • Hristos a înviat! Și Avraam a crezut în înviere, pentru că a acceptat să îl jertfească pe Isaac și a crezut mai departe în făgăduința lui Dumnezeu că din Isaac se va naște popor mult, considerând că Dumnezeu îl poate învia din morți chiar dacă el îl aduce ca ardere de tot (11, 19). Credința paradoxală face minuni și vede minunile mari ale lui Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu! Doamne ajută, Părinte Dorin!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Adevărat a înviat, Domnule Horia, și mă bucur că vă bucură Dumnezeiasca Scriptură! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *