Zaharias, cap. 10, cf. LXX

1. Cereți ploaie de la Domnul la vreme, [ploaie] timpurie și târzie! Domnul a făcut arătări [φαντασίας] și ploaie de iarnă le va da lor, fiecăruia iarbă în câmp.

2. Pentru că cei care vorbesc au grăit trude și prezicătorii [au văzut] vedenii mincinoase și visele [lor] minciuni grăiau [și] cele deșarte se rugau. Pentru aceasta, [ei] s-au uscat ca oile și au fost chinuiți, pentru că nu era vindecare [pentru ei].

3. Asupra păstorilor a fost întărâtată mânia Mea [ἐπὶ τοὺς ποιμένας παρωξύνθη ὁ θυμός Μου] și peste miei voi cerceta [καὶ ἐπὶ τοὺς ἀμνοὺς ἐπισκέψομαι]. Și va cerceta Domnul Dumnezeu Atotțiitorul turma Sa, pe casa lui Iudas, și îi va rândui pe ei ca [pe] un cal binecuviincios al Său la război [καὶ τάξει αὐτοὺς ὡς ἵππον εὐπρεπῆ Αὐτοῦ ἐν πολέμῳ].

4. Și din el a privit și din el a rânduit. Și din el [este] arcul cu mânie [și] din el va ieși tot cel care alungă în acesta.

5. Și vor fi ca luptătorii călcând tina în căile din [timpul] războiului. Și se vor rândui [să lupte], pentru că Domnul [va fi] cu ei și vor fi rușinați călăreții cailor.

6. Și voi întări casa lui Iudas și casa lui Iosif o voi mântui și îi voi locui pe ei, că[ci] i-am iubit pe ei. Și vor fi ca [în] felul [în care] nu i-am întors pe ei [nu i-aș fi întors pe ei][1], pentru că Eu [sunt] Domnul Dumnezeul lor și le voi asculta lor[2].

7. Și vor fi ca luptătorii lui Efrem și va fi bucurată inima lor ca de vin. Și copiii lor vor vedea și se vor veseli și se va bucura inima lor în[tru] Domnul.

8. Le voi însemna lor[3] și îi voi primi pe ei, pentru că îi voi răscumpăra pe ei și se vor înmulți precum erau mulți [odinioară].

9. Și îi voi semăna pe ei în[tru] popoare și cei departe își vor aduce aminte de Mine [și] îi vor hrăni pe copiii lor și se vor întoarce.

10. Și îi voi întoarce pe ei din pământul Egiptosului/ Egiptului și de la assirieni îi voi primi pe ei, iar întru Galaaditis și întru Libanos/ Liban îi voi duce pe ei și nu are să rămână din ei niciunul.

11. Și vor trece prin marea cea îngustă și vor lovi în mare valurile și va fi uscat [se vor usca] toate adâncimile râurilor și va fi luată toată semeția assirienilor și sceptrul Egiptosului va fi luat.

12. Și îi voi întări pe ei în Domnul Dumnezeul lor și în[tru] numele Lui se vor lăuda, zice Domnul.


[1] Vor fi ca și când nu ar fi păcătuit și nu i-aș fi întors la Mine.

[2] Le voi asculta rugăciunile lor.

[3] Le voi arăta lor.

2 comentarii la „Zaharias, cap. 10, cf. LXX”

  1. Sărut mâna Părinte Dorin. Ce vrea să spună: „cei care vorbesc au grăit trude”? Mulțumesc, Doamne ajută!

    1. Au grăit lucruri păcătoase, care sunt pline de trudă, de oboseală sufletească. Numai bine, Domnule Horia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *