Isaias, cap. 20, cf. LXX

1. [În] anul [în] care a intrat Tanatan [Ταναθαν] întru Azotos [Ἄζωτος], când a fost trimis de Arna [Αρνα], împăratul assirienilor, și s-a războit [cu] Azotos și l-a luat pe el,

2. atunci Domnul a grăit către Isaias, zicând: „Mergi și ia pânza de sac de la șalele tale și descalță sandalele tale din picioarele tale!”. Și a făcut așa, mergând gol și desculț [πορευόμενος γυμνὸς καὶ ἀνυπόδετος].

3. Și Domnul a zis: „[În] ce fel a mers Isaias, slujitorul Meu, gol și desculț 3 ani [de zile, așa] va fi [vor fi] semnele și minunile egiptenilor și etiopienilor.

4. Că[ci] așa va duce împăratul assirienilor robimea Egiptosului și a etiopienilor, pe tineri și pe bătrâni goi și desculți, acoperiți [cu] rușinea Egiptosului.

5. Și vor fi rușinați, biruindu-se, cei [care sunt] egipteni în[tru rușinea] etiopienilor, în care erau nădăjduind cei [care sunt] egipteni, căci slava erau [era asupra] lor.

6. Și vor zice cei care locuiesc în insula aceasta: «Iată, noi eram nădăjduind să fugim spre ei întru ajutor, care nu puteau să se mântuie de împăratul assirienilor! Iar noi cum ne vom mântui?»”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *