8 comments

 • Andrei George

  O mare și sfântă bucurie, Părinte Dorin! Măreția acestui Sfânt al lui Dumnezeu e copleșitoare. Faptul că v-ați întâlnit, că Dumnezeu vi l-a descoperit, e cu adevărat un lucru minunat, cum v-a adus Dumnezeu împreună. Slavă Lui pentru toate și mulțumire smerită sfinției voastre! Binecuvântați!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Da, e o mare binecuvântare pe care o conștientizez din ce în ce mai mult, Domnule Andrei! Dumnezeu să vă lumineze și să vă bucure pururea! Vă doresc numai bine!

 • Mi se face rușine când mă gândesc la cât ne plângem noi și la câte a putut să facă acest om dumnezeiesc pe care ni l-ați făcut cunoscut. Vă mulțumim foarte mult și nădăjduim ca Sfântul Ilie și toți Sfinții să nu își întoarcă fața de la noi pentru păcatele și rătăcirea noastră. Doamne ajută, sărutăm dreapta!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Multă sănătate și bucurie, Doamnă Irina! Și vă mulțumesc frumos pentru că sunteți împreună cu mine!

 • Sărut mâna, Părinte Dorin. Să ne dea Dumnezeu tuturor mântuire pentru rugăciunile marelui Său nevoitor și rugător Ilie, care a trăit toată viața în tăcere și smerenie desăvârșită, în ciuda virtuților și a harurilor sale rare. Un adevărat monah în lume acest sfânt. Oare la ce ne îndeamnă Dumnezeu prin el? Mulțumim pentru dar! Binecuvântați!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Ne îndeamnă la a trăi paradoxal, Domnule Justin! Adică a urmări, oriunde am fi și oricine am fi, să ne sfințim viața. Pentru că Sfântul Ilie ne arată că ne putem sfinți oriunde am fi, dacă ne lăsăm cu totul în mâna lui Dumnezeu. Și eu vă mulțumesc pentru prietenie! Dumnezeu să vă lumineze și să vă întărească în tot lucrul cel bun!

 • Doamne ajuta, Parinte Dorin, sarutam dreapta! Exemplul Sfantului Ilie este prea maret pentru noi, pe care ne cocoseaza patimile si slabiciunile toata ziua. Si cu toate acestea cred ca e un semn de la Dumnezeu pentru poporul nostru, pentru vremurile pe care le traim, ca ascultarea de Dumnezeu si credinta nezdruncinata in El ne va duce la liman. Daca intelegem, ne putem izbavi de rele mari si multe. Scriptura poate fi citita in carte, dar mai usor in Sfintii care o implinesc, care o intrupeaza exemplar. Si eu cred ca Dumnezeu nu a ridicat degeaba acest Sfant in poporul roman si ca va veni vremea cand nu va mai fi sub obroc ci va lumina tuturor. Inca nu e cunoscut pentru ca e mult prea surprinzator, prea incredibil prin viata si descoperirile lui, cum era Sfantul Simeon Noul Teolog pentru vremea sa, dar si alti Sfinti neobisnuit de mari prin vederile lor. Nadajduim ca Dumnezeu sa ne daruiasca luminare ai intelepciune ca sa vedem adancul voii sale cu noi. Binecuvantati, Doamne ajuta!

  • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

   Sunt de acord întru totul cu dumneavoastră, Domnule Luca! Uneori trebuie să treacă zeci, sute, mii de ani ca să vezi cu adevărat măreția unui om. Dumnezeu să vă întărească în tot lucrul cel bun și să vă bucure pururea! Vă mulțumesc frumos pentru încrederea pe care mi-o acordați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *