Faptele Apostolilor, cap. 9, 21-30, cf. BYZ

21. Și se uimeau toți cei care aud [auzeau] și ziceau: „Nu este acesta cel care a nimicit în Ierusalim pe cei care se numesc [cu] numele acesta și aici, întru aceasta, a venit pentru ca să-i aducă legați pe ei la arhierei?”.

22. Dar Savlos mai mult se întărea și îi tulbura pe iudei, pe cei care locuiesc în Damascos, învățându-i că Acesta este Hristos.

23. Și cum se împlineau destule zile, au uneltit iudeii să-l omoare pe el.

24. Și a fost cunoscută lui Savlos uneltirea lor. Și păzeau porțile și ziua și noaptea, pentru ca pe el să-l omoare.

25. Și ucenicii l-au luat pe el noaptea, l-au coborât prin zid [καθῆκαν διὰ τοῦ τείχους][și] l-au lăsat jos în[tr-un] coș [χαλάσαντες ἐν σπυρίδι].

26. Și a mers Savlos în Ierusalim [și] încerca a se lipi ucenicilor. Și toți se temeau de el, necrezând că este ucenic [μὴ πιστεύοντες ὅτι ἐστὶν μαθητής].

27. Dar Varnavas [Βαρνάβας] l-a apucat pe el [și] l-a dus către Apostoli și le-a povestit lor cum în cale L-a văzut pe Domnul și că i-a grăit lui și cum în Damascos a îndrăznit în[tru] numele lui Iisus [ἐπαρρησιάσατο ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Ἰησοῦ].

28. Și era cu ei intrând întru Ierusalim și îndrăznind în[tru] numele Domnului Iisus [καὶ παρρησιαζόμενος ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ],

29. și grăia și discuta cu elliniștii. Dar ei încercau să-l omoare pe el.

30. Și frații au cunoscut [aceasta și] l-au coborât pe el întru Chesaria [Καισάρεια] și l-au trimis pe el întru Tarsos [Ταρσός].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *