Doi oameni cărau genți. Precis erau agenți…

  • Cum a inundat ploaia…metroul bucureștean.
  • Ceramica de la Horezu va fi protejată ca patrimoniu […] al UNESCO, după ce organizaţia internaţională a acceptat dosarul înaintat în acest sens de autorităţile române, a anunţat, vineri seară, la Alba Iulia, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, citat de corespondentul MEDIAFAX”.
  • Românii vor vota [pe 10 iunie 2012] doar pe baza actului de identitate, cărţile de alegător urmând să nu mai fie emise, pentru a se elimina condiţionarea exercitării dreptului la vot de aceste documente, anunţă MAI, care a lansat în dezbatere publică un proiect de lege în acest sens”.
  • Cum iese din găoace broasca țestoasă.
  • Preţul energiei electrice plătit de populaţia din România, raportat la puterea de cumpărare, este peste media UE, aproape dublu faţă de nivelul din Franţa, apropiat de cotele din Danemarca sau Germania şi mai ridicat decât în Austria sau Olanda, potrivit datelor prezentate vineri [25 mai 2012] de Eurostat”.
  • Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seară [25 mai 2012], că USL este sigură de victorie la alegerile locale în peste jumătate dintre judeţele ţării, în vreme ce în unele zone, cum ar fi Neamţ, Suceava, Cluj sau Prahova, PDL „încă îşi face de cap ca în codru”, ceea ce reprezintă „o problemă” a USL”.
  • No comment
  • „”Bugetul Ministerului Apărării este dezechilibrat, suntem chiar pe roşu. Am ajuns cu cheltuielile de personal – salarii şi pensii – la peste 85% din bugetul ministerului. Unele drepturi au fost câştigate de oameni în instanţă şi nu le poţi lua drepturile înapoi„, a declarat ministrul Apărării Naţionale, generalul Corneliu Dobriţoiu, în ediţia de vineri seară [25 maI 2012] a emisiunii Vorbele grele, de la Antena 3. În ceea ce priveşte soarta pensionarilor militari, ministrul a mai ţinut să precizeze că, în fiecare lună, aproximativ 200 de oameni din sistem mor”.
  • caricatura-zilei-25.05.2012.jpg
  • Ziarul Financiar îl publicitează electoral pe Sorin Oprescu.

  • Camera Deputaţilor a adoptat, marţi [22 mai 2012], legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de trafic de telefonie şi internet, cunoscută ca legea ”Big Brother”. Proiectul de lege prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave”.
  • Mariana Ciutacu a fost la concertul Vremea nemâniei al lui Tudor Gheorghe.
  • Iulian Băicuș a scris despre opera lui Vladimir Nabokov.
  • „„Nu vă lăsaţi păcăliţi de oameni care vă amăgesc de ani şi ani de zile, de aproape 15 ani, şi spuneţi-le tuturor concitadinilor dumneavoastră un lucru pe care noi îl ştim dar pe care poate ei îl uită: fiecare vot dat pentru primarul în funcţie e un vot dat pentru Băsescu, pentru Boc, pentru Udrea, este un vot dat pentru continuarea minciunii, a hoţiei şi a dispreţului. (…) Trebuie dat un vot care să şteargă PDL de pe harta politică a României”, a spus Crin Antonescu, potrivit Agerpres”.
  • Cele mai multe ape pentru scăldat costiere se găsesc în Italia, Grecia, Franţa şi Spania, în timp ce Germania şi Franţa au cele mai multe ape pentru scăldat interioare”.
  • Cum arată floarea de rodiu:
  • Monica Macovei îi cere demisia lui Victor Ponta.
  • Stela Popa face la Radio Chișinău emisiunea Mai aproape de Europa.
  • Date statistice despre cimitirele militare românești din Republica Moldova.
  • Case de epocă: blogul lui Valentin Mandache.
  • PFP Daniel Ciobotea: „cei 318 Sfinţi Părinţi de la Sinodul I Ecumenic ne învaţă că dreapta credinţă nu se păstrează şi nu se învaţă de către unul singur, în izolare, ci în comuniune de gândire, de mărturisire şi de vieţuire cu Biserica. Cu alte cuvinte, dreapta credinţă se păstrează în Biserică şi de către Biserică, iar Sfântul Sinod este glasul Bisericii luminat de Duhul Sfânt, pentru a mărturisi dreapta credinţă şi a păstra astfel comuniunea vie cu Preasfânta Treime, Izvorul vieţii veşnice. Dacă ne rupem de Sfânta Biserică, nu mai suntem dreptcredincioşi şi dreptmăritori creştini, deoarece numai în comuniunea Sfinţilor din toate timpurile se păstrează dreapta credinţă mântuitoare şi sfinţitoare. De aceea, un episcop ortodox nu poate fi hirotonit de către un singur episcop, ci de către cel puţin trei episcopi care au confirmat mărturisirea lui de credinţă ortodoxă, ca să se arate astfel legătura acestui nou episcop cu întreg episcopatul ortodox din lume, cu Biserica Ortodoxă întreagă. De asemenea, oricât am fi de inteligenţi sau de învăţaţi, niciodată nu trebuie să interpretăm singuri, de capul nostru, Sfânta Scriptură, ci împreună cu Sfânta Biserică, împreună cu Sfinţii Părinţi ai Bisericii din toate veacurile şi din toate locurile, împreună cu toţi păstorii sufleteşti, episcopii şi preoţii ortodocşi care păstoresc sau îndrumă comunităţile creştine pe calea mântuirii”.
  • Copiii români se situează în grupul de ţări clasificate drept „nouă utilizare, nou risc”. Alături de Bulgaria, ei sunt cei care petrec cel mai mult timp pe Internet (119 minute zilnic, în comparaţie cu media europeană, 88 de minute), deşi activităţile lor sunt mai puţin variate decât în cazul copiilor din alte ţări (7,3 activităţi, aproape de media europeană). De asemenea relevant, copiii români declară în medie mai puţine competenţe legate de utilizarea Internetului sau de siguranţă pe Internet (de exemplu, cum sa salvezi o pagină la “favorite” sau să blochezi un utilizator), 3,4 versus 4,2 media europeană. Acest aspect este extrem de relevant pentru formularea de strategii legate de educaţia media şi de folosire în siguranţă a Internetului. Accesul din dormitorul propriu, adesea departe de supravegherea părinţilor, completat cu accesul privat, nesupravegheat de pe telefoane mobile constitute factori de risc”.
  • Despre Remus Cernea în Evenimentul zilei: „A dezvăluit că e heterosexual şi că are o relaţie. N-are timp de însurătoare. Are treabă la Guvern. Cine are nevoie de el? Are plete, e rocker, nu crede în Dumnezeu şi la 30 şi ceva de ani a candidat la prezidenţiale. Unii l-au făcut satanist, alţii au zis că-i pederast. N-a muncit ca angajat o singură zi. S-a făcut din facultate preşedinte de oengeu sau de partid. S-a declarat împotriva icoanelor în şcoli şi a construirii Catedralei Neamului cu bani publici. A militat pe faţă pentru drepturile homosexualilor, dar afirmă că e heterosexual. Deşi e o prezenţă constantă în media nimeni nu l-a imortalizat vreodată cu vreo fată la braţ. Se declară de culoare politică „verde”, fără să fie legionar. Dar ecologiştii s-au lepădat de el repede!”.
  • Petiție online…împotriva demiterii lui Vladimir Tismăneanu.
  • Index de pictori români. Artindex. În lucru…
  • Numărul populaţiei stabile al Republicii Moldova la 01.01.2012 [era] constituit [din] 3.559.5 mii persoane, în scădere faţă de aceeaşi dată a anului 2011 cu 0,9 mii. Mai mult de jumătate din populaţia ţării o constituie locuitorii mediului rural – 2.073,8 mii persoane, sau 58,3%. În mediul urban locuiesc 1.485,8 mii persoane, sau 41,7%. Repartizarea populaţiei după sexe se prezintă astfel: 51,9% (1.847,8 mii persoane) – femei şi 48,1% (1.711,7 mii persoane) – bărbaţi”.
  • Blogul de campanie electorală al lui Nicușor Dan. Iar Simona Tache îl va vota pe Nicușor Dan „pentru că, dintre toți candidații, e singurul care merge cu metroul, cu autobuzul și cu picioarele proprii prin orașul ăsta, pe care șmecherii îl văd numai din limuzine de lux”.
  • Dacă se mai închină pe la ortodocși…pastorul penticostal Vladimir Puștan…va fi „suspendat din slujba de pastor”. Comunicat oficial
  • Bookfest 2012: 30 mai-3 iunie.
  • Parastas la Chișinău pentru eroii neamului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *