Securitism „duhovnicesc”

Părintele Dorin Picioruș trebuie intimidat. Neapărat. De aceea, orice opinie a sa în defavoarea extremiștilor e urmată de o reacție plină de spume negre. Iar atacatorii vor să pară și victime, pe deasupra, și țipă cât îi țin puterile, de fiecare dată, că…au fost  atacați „furibund”. Deși nu cred că pot să explice cuvântul…

Așadar, după ce toată lumea a văzut în ce hal a fost abordat ÎPS Teofan Savu de niște indivizi care, după atitudine, mai aveau puțin și-i trăgeau și câteva palme (asta în lumina zilei și cu camere de filmat…), etern „furibund atacatul” saccsiv a zis să scoată de la „naftalina NKVD” încă o mică poznă: aici.

Adică: dacă, prin înjurăturile ca la ușa cortului, adunate de prin toate corturile cu putință, nu-l facem să tacă, atunci să-l băgăm altfel în sperieți!

Cum altfel?

Să ne instigăm „prietenii” la „a-l aborda” și pe el, pe stradă…Cu sau fără camere de filmat, ziua sau pe înserat…

Însă, saccsiv putea să trimită un link spre platforma sau spre youtubul Părintelui Dorin, prin email, către frații săi, „sfinții legionari”! Și vedeau repede cum arată și cum vorbește!

Asta presupunând, prin absurd, că dânșii n-au văzut, până acum, cum arată și cum vorbește!!

Pentru că, spre deosebire de „sfântul saccsiv” și de „sfinții mărturisitori comentatori” de pe blogul lui și de pe altele cu iz legionar, Părintele Dorin a fost și este cât se poate de reperabil, prin tot ceea ce face în mod public.

Nu era nevoie să-i pună poza „pe stâlp”. Nu era, desigur. Dar securiștii așa fac. Sau cei care au învățat carte de la ei.

Pentru că nu e de ajuns doar să tragi cu pumnul sau cu mitraliera, ci…trebuie să te și joci cu psihicul omului…

Și…când omul are și platformă online…cu atât mai bine, pentru că atunci „e mai mulți”…adică te joci cu psihicul oamenilor…al celor mulți care citesc și care trebuie să știe de frică „sfinților”!

Aceștia trebuie să vină mâine-poimâine „la putere”, aduși de tancurile rusești. Și, după cum ne-au anunțat deja (în același spirit!), sunt hotărâți „să spânzure de limbă” pe oricine nu e de acord cu ei!

Iar ei nu se feresc să-și creeze imagine de jihadiști. Dimpotrivă…deși ei zic că nu sunt ca ăia cu cuțitul. Dar seamănă cu ei ca două picături de apă…

Însă chiar asta caută, cu tot dinadinsul: să înfricoșeze lumea, să nu aibă nimeni curaj să se ia de ei, să nu mai zică nimeni „pâs” la adresa lor, ca ei să-și poată duce liniștiți propaganda mai departe.

Numai că noi suntem de altă părere…

6 comments

  • Domnule preot, nu trebuie sa aveti frica decat de Dumnezeu. Dumneavoastra care invatati pe oameni „cuvantul domnului” ar trebui sa-i invatati sa nu se teama de oameni caci, nu-i asa, „in Dumnezeu am nadajduit, nu ma voi teme: Ce-mi va face mie omul? ” Doar daca sunteti ecumenis, caci asa cum spunea Pr. Staniloaie „Eu nu sunt pentru ecumenism; socotesc că ecumenismul este produsul masoneriei; iarăşi vor să relativizeze credinţa adevărată. A avut dreptate Biserica zicând că nu prea suntem uniţi  Ecumenismul este pan-erezia (a toată erezia n.n.) timpului nostru.”, trebuie sa va fie frica caci astfel deveniti hulitor al Duhului Sfant. 

    • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

      Domnule Tănase,

      articolul pe care l-ați comentat e…al soției mele, Preoteasa Gianina, Doctor în Litere.

      Vă rugăm să ne dați tot articolul în care Părintele Stăniloae „ar fi spus” asta.

      Mult spor în treburile casnice! Eu zic să vă mai ajutați și soția din când în când și să nu mai stați „pă net”. Asta, bineînțeles, dacă sunteți căsătorit. Dacă nu sunteți căsătorit, ajutați-vă mama să facă de mâncare sau să facă curățenie! Veți fi mai folosit decât făcând gargară online.

      Vă doresc numai bine!

  • din păcate preoteasa „doctor în litere” nu știe cum o cheamă și se semnează cu numele dvs…

    • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

      Din păcate, nu sunteți un cititor al nostru de fiecare zi.

      Dacă ați fi fost, ați fi știut că noi ne semnăm la taguri (le găsiți jos, sub articol), iar numele meu, pus ca parafă pe fiecare articol, e numele de user al platformei.

      Însă, mai reveniți! Așa veți înțelege mai multe despre ce se petrece pe această grandioasă platformă teologico-culturală.

  • Buna dimineata parinte Piciorus,Vad ca nu ati publicat raspunsul meu pe care vi l-am lasat aseara, acolo era si linkul  unde gaseati inregistrarea cu parintele Staniloaie in care spune clar; „Eu nu sunt pentru ecumenism; socotesc că ecumenismul este produsul masoneriei; iarăşi vor să relativizeze credinţa adevărată. A avut dreptate Biserica zicând că nu prea suntem uniţi  Ecumenismul este pan-erezia (a toată erezia ) timpului nostru.”Sper ca Bunul Dumnezeu sa va lumineze si sa vedeti Adevarul.Numai bine!

    • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

      Domnule Tănase,

      ca proprietar al acestei platforme, eu am o politică simplă în materie de comentarii: când e vorba de comentarii trash/ gunoi/ care nu au nimic de-a face cu comunicarea, din 4 comentarii pe 3 le șterg și pe unul îl moderez. Dar nu pentru că ar fi ceva de capul lui, ci așa, de dragul de a-i da replica.

      Așa că nu e nimic personal la adresa dumneavoastră. Așa a căzut la zar: ca nefericitul dumneavoastră comentariu să fie șters.

      Mai reveniți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *