5 comments

  • Pingback: Predică la Duminica a 18-a după Cincizecime [2016] | Teologie pentru azi

  • Părinte, cei ce au publicat această
    filmare au tăiat în jur de 45 de minute din conferință. Oare de ce? Ce nu or fi pus? De unde știu că au „tăiat”? Simplu!
    Am și eu o înregistrare a conferinței. Am comparat ca și durată filmările. În condițiile în care și ceea ce am eu și ceea ce au publicat pe youtube încep și se încheie cam în aceleași momente (introducerea lui Pavel Chirilă și cântarea
    Hristos a Înviat, cu o diferență de un minut și ceva), cele două filme de pe youtube însumează 102 minute și o secundă în vreme ce înregistrarea pe care o am însumează 149 de minute și 57 de secunde.

    Din câte se vede în filmare, au fost multe camere și reportofoane acolo și totuși acesta este singura filmare
    disponibilă. Oare doar pentru că „s-a muncit” la ea considerabil a putut fi publicată?Poate au să mai pară și
    înregistrări complete și se va confirma ceea ce afirm. Eu nu pot publica ce am deoarece nu am drept asupra înregistrării.Cei care le-au publicat sunt evident împotriva Sinodului din Creta, mă întreb totuși de ce au recurs la un astfel de gest?

    Vorbind cu cineva care fost acolo mi-a spus că atitudinea contestatarilor a fost mult mai violentă și  mai departe de duhul ortodox decât se lasă să se vadă din aceste filmări.

    Una peste alta acestea sunt lucruri pe care cei care urmăresc aceste filmări ar trebui să le știe.

    Vă mulțumesc!

    Doamne ai milă de noi!

    • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

      Domnule Adrian,

      dacă o aveți pe cea „originală”, pe cea „întreagă”, de ce nu ați publicat-o înaintea acesteia, imediat după eveniment? O aveți online? Trimiteți-ne la ea!

      Însă eu din aceasta am înțeles…tot ceea ce trebuia să înțeleg…și spiritul unora din sală. Profesorii universitari au venit să vă răspundă…și dumneavoastră v-ați crezut mai deștepți decât ei…și ați vorbit la șto cu ei. Cam asta e ce se înțelege din filmările de deasupra…și, dacă mai e vreun fragment, probabil și din al dumneavoastră.

      Iar dacă inițiatorii conferinței au eliminat fragmente în care extremismul ortodox românesc se arăta „în toată splendoarea lui” asta înseamnă că a făcut-o din bun simț.

  • Părinte,

    Poți publica numai ceea ce îți aparține.Îmi pare rău că nu că m-am exprimat suficient de clar, ceea ce a dus la deducția sfinției voastre că m-aș crede mai deștept decât părintele Vlaicu, părintele Mihoc sau părintele Bahrim. Am vrut doar să trag un semnal de alarmă asupra modului în care „se lucrează” când vine vorba de contestarea Sinodului din Creta: cu multă gălăgie, fără argumente clare, cu ignorarea evidențelor, cu manipulare care merge până acolo în a edita semnificativ o conferință în așa fel încât să pară că cei contra i-au „biruit” pe părinții de pe scenă.Sfinția voastră ați înțeles ce trebuia din păcate sunt foarte mulți care nu ajung la aceasta.Nu inițiatorii conferinței au eliminat fragmente ci tocmai cei care au strigat vrute și nevrute în acea sală.

    Vă mulțumesc!

    • Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș

      Adică cele două file de deasupra au fost editate online…de extremiști și ei au scurtat conferința, ca să nu li se vadă excesele vocale.

      Acum am înțeles, domnule Adrian!

      Însă eu, și din acestea două, care spuneți că sunt „subțiate” cu câteva zeci de minute…am înțeles ce trebuia: că cei de la prezidiu, conferențiarii, aveau răspunsuri, că Părintele Patriciu a fost acolo, la Sinod, și le putea da detalii neștiute de noi…dar ei nu au vrut să îl asculte.

      Și eu vă mulțumesc! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *